• HC Dobrogea Sud a invitat constănțenii la o sesiune de autografe, astăzi, la ora 11.00. Acțiunea a avut loc la cea mai nouă farmacie deschisă de sponsorul nostru, Catena, în Constanța, pe bulevardul I.C. Brătianu nr.186 (vis-a-vis de Cora, în parcul de copii).

Suporterii au fost dornici să îi cunoască mai bine pe handbaliștii noștri, și în afara terenului. Au fost curioși să afle mai multe despre ei, au făcut poze, au cerut autografe și au petrecut aproape o oră agreabilă alături de Toma, Buricea, Cutura, Mitrevski și ceilalți idoli din teren. Fanii le-au urat handbaliștilor antrenați de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic să câștige cu danezii de la Holstebro și să meargă mai departe în Cupa EHF, să aducă la Constanța și alte echipe de top ale Europei. Mulți dintre suporteri se gândesc la un nou titlu, după 5 ani de la ultima performanță reușită de HCM, cu o parte din jucătorii și staff-ul actual de la Dobrogea Sud.

Andrei, 12 ani, junior IV la HC Dobrogea Sud: ”Am venit să susținem echipa eu și colegii mei, să facem o poză cu jucătorii. Când are meci echipa de seniori, mergem să notăm fiecare mișcare să avem și noi aceleași tehnici. Eu joc inter dreapta, dar îmi place mult de George Buricea și sper să mai joace, să mai dea multe goluri. Săptămâna următoare, voi fi la sală, voi urla cu colegii mei! Sperăm să câștigăm campionatul”

Mama lui Andrei, Larisa, este, de asemenea, un suporter al echipei, încă de pe vremea HCM-ului: “A venit să-și vadă idolii. Tot timpul mergem la meciuri, am venit și astăzi să-i vedem pe handbaliștii noștri. Clar putem câștiga titlul. Sunt cei mai buni!”

Beniamin Bechiș, 27 ani: Merg la meciuri la sală și îmi place echipa. Îmi place cum joacă. Astăzi am venit să iau autografe de la băieți, sper să-i vedem campioni!”

Damian, 9 ani, a început handbalul la HCD și a venit la întâlnirea cu echipa alături de mama sa, Alina: ”Ne-am echipat pentru meciul cu danezii. Am primit și un tricou la o tombolă, avem și o vuvuzea… Suntem trup și suflet alături de ei, mergem la meciuri să-i susținem!”

dav

Laurențiu Toma, căpitanul echipei: “Ne bucurăm că vin tot mai mulți oameni la aceste acțiuni, sunt tot mai mulți copii, iar asta ne bucurăm. Mulțumim și gazdei noastre, Catena. Vrem să facem meciuri bune, să le oferim cât mai multe surprize frumoase fanilor noștri. Din ce am văzut aici, sunt convins că sala va fi arhiplină la meciul cu Holstebro. Victoria va fi mult mai ușoară dacă publicul va fi alături de noi.

George Buricea: „După un meci greu la Bacău, am dormit puțin și am venit aici pentru că este o acțiune organizată de unul dintre sponsorii noștri principali, pentru o întâlnire cu fanii. Avem foarte mulți fani care sunt alături de noi și trebuie să îi răsplătim.” 

Branko Angelovski, team-managerul echipei: ”Suntem pe un drum bun, vrem să ajungem la nivelul HCM. De aceea și partenerul nostru este cel mai bun în farmacie, Catena. Sper ca săptămâna asta să avem două victorii, cu Focșani, să fim pe locul 1 în play-off, și cu Holstebro, ca să avem șanse mari să intrăm în primii 8 la Cupa EHF, în Europa.”

Rudi Stănescu, președintele clubului: “Ne bucurăm să avem suporterii aproape. Mă bucur că azi au venit în număr așa mare, să îi cunoască pe băieți și altfel decât sunt în teren. Le mulțumesc pe această cale. Mă bucur și pentru noi că ne-am încărcat pozitiv cu energia lor.”

Cu cele două victorii obținute împotriva spaniolilor de la Cuenca, băieții noștri au rămas în cursă pentru sferturile de finală. Dobrogea Sud este obligată să câștige însă cu Holstebro, pe 23 martie, la Sala Sporturilor, pentru a păstra șanse de calificare.

Dobrogea Sud a mers ceas în acest an în Liga Zimbrilor, reușind 9 victorii în 9 meciuri disputate și este favorită la câștigarea sezonului regular, ceea ce ar însemna un avantaj în play-off. Echipa noastră s-a detașat în fruntea clasamentului, cu un avantaj de 4 puncte față de CSM București, pe terenul căreia va juca, însă, în penultima etapă a sezonului regular. Programul ultimelor trei meciuri: HCD – CSM Focșani (marți, 19 martie, ora 17.30, în direct la TVR HD), CSM București – HCD (miercuri, 27 martie, ora 17.30, TVR HD), HCD – Potaissa Turda (miercuri, 3 aprilie).

 

dav