A sosit momentul primei confruntări cu Sporting Lisabona, din turul 2 al EHF European League. Meciul 1 se joacă, de la ora 19.45, la Sala Sporturilor și va fi transmis în direct pe Digi Sport 4. Motivați, pregătiți, conștienți că trebuie să dea totul pe teren pentru a spera la calificarea în grupele competiției! Așa au arătat handbaliștii noștri la ultimul antrenament, condus aseară de Djordje Cirkovic pe taraflexul albastru montat special pentru acest meci.

Zoran Nikolic: Întotdeauna este foarte important pentru noi să jucăm în Europa. Întâlnim o echipă care are experiență mare, a jucat în ultimii 3 ani în Champions League. Au interi foarte buni, iar extremele aleargă bine. Sigur ne așteaptă un meci greu, dar jucăm acasă. Trebuie să începem tare, să jucăm în ritmul nostru și să facem un rezultat bun aici. Acolo va fi și mai greu.

Echipa s-a refăcut după turneul prelungit de la Sfântu Gheorghe, unde a jucat și Cupa României și primele trei etape din campionat. Toți băieții sunt sănătoși. Singurul semn de întrebare este în dreptul lui Simovic, care a fost eliminat cu cartonaș roșu la Rostov pe Don și ar putea fi suspendat. Decizia va fi comunicată chiar în ziua meciului.

Ionuț Iancu: Este, zic eu, cel mai important meci de până acum. Echipa evoluează tot mai bine, de la meci la meci, trebuie să facem tot ce știm mai bine să câștigăm aici. I-am vizionat și vom încerca să-i surprindem. Punctele forte? Căpitanul Frankis poate juca inter, dar și centru, toată linia de 9 metri, extrema dreaptă Djukic, un jucător foarte bun, pe care îl cunosc bine, și portarul Skok, care ne poate face probleme. Au o echipă închegată, joacă de mult timp împreună. O să fie greu, dar eu zic că putem să-i batem.

Cubanezul Frankis Carol Marzo, căpitanul echipei, compatriotul său, interul stânga Pedro Valdez, centrul spaniol Carlos Ruesga și interul stânga portughez Salvador Salvador par a fi oamenii de bază la 9 metri, alături de noua achiziție, interul dreapta german Jens Schongart.  Antrenorul Rui Silva s-a declarat mulțumit de felul în care se integrează jucătorii transferați în vară și optimist în privința calificării, într-un interviu acordat presei portugheze la plecarea spre Constanța.

Rui Silva: Este clar că Jens s-a acomodat deja cu echipa și cu stilul nostru de joc. Nuno Roque îi știa pe toți și s-a integrat rapid. Darko Djukic și Theo Clarac sunt cei mai tineri, dar s-au adaptat bine. Suntem un grup închegat și suntem pregătiți să obținem un rezultat bun în România. Dar ne așteaptă un test greu împotriva unei echipe cu multă calitate. Cred că lucrurile vor merge bine la Constanța, dacă nu, o vom rezolva în meciul de acasă.

În locul celor plecați în vară, printre care internaționalul român Ghionea și fostul nostru echipier Mladenovic, Sporting a adus mulți jucători noi: interul german Schongart, extrema sârbă Djukic, centrul portughez Nuno Roque, pivotul francez Theo Clarac și pivotul ucrainean Doroschuk, care nu va juca însă la Constanța.

Djordje Cirkovic: Au schimbat 3-4 jucători, mi se pare că au o echipă mai bună decât anul trecut. În primul 7 sunt jucători cu mare experiență. Și când pierde, Sporting pierde foarte strâns. Dacă cineva spune să câștigăm la 5-6 goluri aici, îi spun că nu merge cu ei. Trebuie să jucăm și acolo foarte bine. Dacă vrem să trecem mai departe, trebuie să jucăm 120 de minute foarte bine. Să intrăm pe teren și să jucăm cum se joacă meciurile foarte importante.

HC Dobrogea Sud – Sporting Lisabona se joacă, de la ora 19.45, la Sala Sporturilor și va fi arbitrat de croații Tomislav Cindric și Robert Gonzurek – observator EHF: Ion Șerbu. Tot astăzi, de la 21.45, Potaissa Turda va înfrunta pe teren propriu echipa franceză Fenix Toulouse. Cele mai tari dueluri ale zilei se anunță TTH Holstebro – Rhein Neckar Lowen și Skjern Handbold – Montpellier.