Şapte din şapte în acest an în Liga Zimbrilor! Băieţii noştri au câştigat la Făgăraş, 30-24 cu CSM, în etapa a 21-a şi au ajuns la 17 succese în campionat. Au intrat însă mai greu în ritm, după turul de forţă din Spania şi prima repriză a fost echilibrată, 15-15 la pauză. Gabriel Ilie, tânărul împrumutat de HCD la Făgăraş, a jucat cu ambiţie şi a reuşit chiar să marcheze. De la golul său, care a adus în avantaj echipa lui Adrian Petrea, 18-17, jocul a fost „confiscat” însă de formaţia antrenată de Zvonko Sundovski şi Marko Isakovic. Două intervenţii reuşite de Mitrevski, contraatacurile lui Csog şi finalizările lui Chikovani şi Nistor au întors scorul de la 17-18 (min.35) la 21-18 (min.40). Apărarea echipei noastre a fost de netrecut, iar Mitrevski nu a primit gol între minutele 35 şi 49! Dobrogea Sud s-a distanţat la 25-18 şi a rezolvat practic soarta partidei. Accidentat, Dani Vasile, împrumutat şi el de HCD la Făgăraş, a intrat în ultimul sfert de oră şi a avut câteva intervenţii aplaudate, limitând proporţiile scorului. S-a terminat 30-24 şi HCD a obţinut a şaptea victorie consecutivă în acest an în Liga Zimbrilor.

Rudi Stănescu: „A fost o victorie previzibilă, așteptată. Felicit echipa gazdă pentru jocul foarte bun din prima repriză. A arătat că victoria cu CSM București nu a fost întâmplătoare. Pentru că se apropie 8 Martie, vrem să dedicăm victoria tuturor iubitoarelor de handbal din Constanța!”

HCD are  51 de puncte, dar CSM Bucureşti ţine aproape, cu 47 de puncte, după ce a câştigat astăzi pe teren propriu derby-ul cu Dinamo, într-un final pe muchie de cuţit: scor 24-23! Potaissa Turda (46p), Dinamo (42), Dunărea Călăraşi (42) şi Steaua (41) păstrează şi ele şanse matematice de a încheia pe primul lor sezonul regular, din care au mai rămas 5 etape.

George Buricea: ”Știam că va fi greu, mai ales că veneam după meciul din Spania, iar concentrarea suferă în astfel de situaţii. Am câştigat repriza a doua și meciul. Sunt şanse mari să câştigăm sezonul regular, dar în play-off o vom lua de zero, aşa că mai este mult până la titlu.”

HC Dobrogea Sud va juca următorul meci săptămâna viitoare, marţi, pe teren propriu, cu „lanterna” Ligii Zimbrilor, Universitatea Cluj.