Victorie importantă pentru echipa noastră în derby-ul etapei a 18-a din Liga Zimbrilor! HC Dobrogea Sud a început foarte bine și a condus cu 5-1, în minutul 10 și 9-3 în minutul 20! Mitrevski și Iancu (două intervenții salvatoare la 7 metri) au dat siguranță, iar apărarea a fost la înălțime. Cu 6 minute înainte de pauză, scorul era 12-5 pentru băieții noștri , dar Steaua a redus din diferență și HCD a întrat la vestiare cu un avantaj fragil, 14-12. Steaua a egalat, 19-19, în minutul 44, însă nu a putut prelua conducerea în niciun moment. HCD a rămas la timona partidei și s-a desprins în câștigătoare cu golurile lui Csog și  Crnoglavac. Finalul a fost de infarct: Crnoglavac a trimis în bară la ultimul atac, Nikolic a oprit contraatacul gazdelor când mai erau câteva secunde și a primit cartonaș roșu, urmat de cel albastru! Arbitrii au dictat 7 metri pentru Steaua, dar Grbovic nu l-a putut învinge pe Iancu, imbatabil și la aruncarea lui Georgescu din ultima secundă! Două parade de senzație care au parafat victoria: 25-24!

Rudi Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud: „Am bătut Steaua la ea acasă, este o victorie foarte importantă. Am avut emoții mari pe final, deși începusem atât de bine. Ne-am dus la 7 goluri, dar au fost câteva greșeli și au venit imediat la 2 goluri. Și asta în condițiile în care portarii, și Mitrevski și Iancu, au apărat foarte bine. Una peste alta, o victorie care ne ajută mult, ne dă moral bun pentru meciul cu Porto de sâmbătă”.

Echipele: Steaua (antrenori Ovidiu Mihăilă, Ștefan Laufceac):  Babashafari, Merlă – Milosevic 6, Grbovic 5, Constantina 3, Georgescu 2, Vujic 2, Aslanian 2, Florea 1, Vegar 1, Becheru 1, Răpciugă 1, Stavrositu / HC Dobrogea (Zvonko Sundovski, Marko Isakovic): Mitrevski, Iancu – Crnoglavac 8 goluri, Vujovic 5, Kevic 4, Csog 3, Nikolic 2, Toma 2, Nistor 1, Buricea, Chikovani, Mladenovic, Markoski, Malinovic. Arbitri: G.Badiu, I.Barbu (Cluj).

 

LIDERI PENTRU CEL PUȚIN ZECE ZILE!

Cu acest succes, al 14-lea din actualul sezon, HC Dobrogea Sud trece în clasament de CSM București și se instalează pe primul loc în Liga Zimbrilor, cel puțin până pe 24 februarie! Campioana Dinamo a surclasat-o astăzi pe CSM București, în meciul restanță din etapa a 8-a, scor 28-20. CSM mai are de jucat însă de jucat un meci, cel din etapa a 18-a cu CSM Focșani, reprogramat pentru 24 februarie.

Rezultatele etapei a 18-a: Dunărea Călărași – CSU Suceava 30-24, Minaur – Poli Timișoara 23-27, HC Buzău – CSM Făgăraș 24-25, Potaissa Turda – CSM Bacău 35-26. Meciul Dinamo – U Cluj, 50-38, s-a jucat în devans. Clasament: 1.HCD 42 puncte, CSM 40p, Potaissa Turda 39p, Dinamo 36p, Dunărea 36p, Poli Timișoara34p, Steaua 32p, CSM Focșani 31.

 

URMĂTORUL OBIECTIV: MECIUL CU PORTO

De joi dimineață, la Sala Sporturilor se va instala suprafața de joc din taraflex pentru meciul cu FC Porto Sofarma, primul pe teren propriu din grupa C a Cupei EHF. HC Dobrogea Sud – FC Porto se joacă sâmbătă, de la ora 14.45, în direct la Digi Sport 2.

Rudi Stănescu: „O echipă care a impresionat în prima etapă, în care a bătut Cuenca la 11 goluri. Porto este cea mai bună echipă din grupă. Dar, ne gândim la victorie, trebuie să câștigăm dacă vrem să păstrăm șanse de calificare în sferturile de finală. Astăzi, la Chiajna, am avut 30 de suporteri alături de noi, sâmbătă sperăm să fie tribunele pline. Le mulțumim celor care ne-au susținut astăzi și așteptăm constănțenii în număr cât mai mare la Sala Sporturilor, să fie alături de noi.”