30-21 cu Dunărea Călărași, la primul meci cu sala goală la Constanța! Fanii ne-au urmărit live pe facebook și le-au transmis parcă energie băieților noștri, care au trecut repede peste dificultățile din finalul primei reprize. Partida s-a jucat fără spectatori, în urma deciziei luate la nivel național pentru a limita răspândirea coronavirusului. Ai noștri s-au mobilizat însă pentru victoria cu numărul 13, care ne menține cu șanse mari în lupta pentru locul 4. Paradele lui Ionuț Iancu ne-au dat aer în repriza secundă, iar Malinovic și-a luat în serios rolul de golgheter. Buricea a condus echipa din teren, în lipsa lui Șandru, și a avut un locotenent de nădeje în tânărul Ilie, care a pus umărul cu 5 goluri la victoria cadou de ziua sa. Gabi a făcut 21 de ani pe 11 martie!

Gabriel Ilie: A fost cadoul perfect pentru ziua de naștere. A fost un pic ciudat să jucăm cu sala goală, dar ne-am descurcat. Șandru fiind accidentat, a fost șansa mea să joc mai mult. A fost un meci bun, pe care l-am controlat în repriza a doua și a ieșit așa cum ne-am dorit.

Ionuț Iancu: Ne trebuia această victorie după înfrângerea de la Timișoara. Mă bucur că am putut să îmi ajut coechipierii. Este primul meci din carieră pe care îl joc fără spectatori. Dar, era normal să se ia această decizie. Să vedem acum dacă vom mai merge la Reșița. E bine că am câștigat și acasă și în deplasare cu Dunărea, avem două victorii în fața lor. Era un meci foarte important pentru locul 4.

 

George Șelaru: A intrat Iancu și a apărat extraordinar, îl felicit. Noi în prima repriză ne-am ținut foarte bine, în repriza a doua nu am înțeles ce s-a întâmplat, au marcat multe goluri pe contraatac. Am pierdut mingi foarte ușor și am cedat, dar este o diferență de scor mult prea mare. Pe final păream deja bătuți, deși mai erau minute bune. A fost foarte ciudat, mai ales în sala asta, să fie atât de liniște. Nu știm ce se va întâmpla mai departe, am văzut că la fotbal s-a închis deja campionatul.

Gabriel Armanu: Am intrat bine în joc, am avut o repriză bună. Greșelile făcute în repriza a doua, din minutul 10, când le-am oferit 5-6 mingi, au dat posibilitatea adversarilor să profite la maxim. 5 atacuri nu am aruncat la poartă și am primit foarte ușor gol. Diferența nu e conformă cu ce s-a întâmplat pe teren, dar asta nu ia din meritele echipei gazdă. Noi trebuie să tragem învățămintele, pentru că am jucat handbal doar 40 de minute.

 

Evoluția scorului: 8-5 (minutul 15), 9-11 (minutul 22), 13-13 (pauză), 21-16 (minutul 45), 23-18 (minutul 50), 30-21 scor final. Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenori D.Cirkovic, A.Buligan, M.Isakovic): Iancu, Hendawy – Malinovic 7 goluri, Nistor 5, Ilie 5, Andrei 4, Chikovani 2, Nikolic 2, Buricea 2, Mocanu 2, Susanu 1, Simovic, Csog, Chiuffa / Dunărea Călărași (G.Armanu, E.Pîrîianu): Șelaru – Vartic 5 goluri, Radojkovic 4, Dospinescu 4, M.Bujor 3, G.Bujor 1, Soare 1, Zacaciurin 1, Broască 1, Dumitriu 1, Rusu, Sandu, Vujadinovic, Panait, Costea, Păunescu.

Rezultate etapa a 23-a: Dinamo – Potaissa Turda 44-29, CSM Focșani – Steaua 20-27, CSM București – CSM Reșița 26-22, CSM Făgăraș – Minaur Baia Mare 20-22, CSM Vaslui – CSM Bacău 29-34.