Câștigătoarea Cupei României, HC Dobrogea Sud, a învins vicecampioana României, Steaua București, cu 30-25, în derby-ul etapei a 5-a din Liga Zimbrilor. Echipa noastră a arătat caracter în această seară, iar cel de-al optulea jucător, publicul, a fost din nou la înălțime! Este și victoria suporterilor care au susținut admirabil echipa timp de 60 de minute.

Steaua a pus probleme în primul sfert de oră, când apărarea constănțeană s-a acomodat mai greu la jocul liniei de 9 metri a “roș-albaștrilor”, cu Vujic, Vegar și mai ales Stavrositu greu de blocat. Iancu a prins însă o zi de excepție, reușind 7 intervenții numai în prima repriză. Crnoglavac a marcat 7 goluri până la pauză, iar apărarea a început să funcționeze aproape de parametrii ceruți de pe margine de  Zvonko Sundovski. A fost 16-14 la finele primelor 30 de minute, în care marea schimbare așteptată de toată lumea s-a produs. După evoluțiile neconcludente din etapele precedente, HCD a avut atitudine de echipă cu pretenții la titlu și nu a mai cedat inițiativa până la final. Vujovic și Crnoglavac au pus sub presiune apărarea Stelei cu aruncări în forță de la 9 metri, Iancu a continuat să scoată mingi grele, iar șarjele lui Csog și Nistor au lovit și ele necruțător apărarea echipei antrenate de Ovidiu Mihăilă. Paradele lui Mohsen și jocul bun al lui Humet, fostul echipier al Constanței, au menținut ecartul sub 6-7 goluri. S-a terminat 30-25 și HCD urcă pe locul 5 în Liga Zimbrilor, cu 9 puncte, la distanță minimă de Steaua, 10 puncte. Lider provizoriu este Potaissa Turda (13p). CSM Focșani (9p) și CSM București (12p) se întâlnesc joi, de la 18.30.

Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenori Zvonko Sundovski, Marko Isakovic): Iancu 13 intervenții, Mitrevski 1 (1x7m) – Nistor 5 goluri, Crnoglavac 9 (3x7m), Kevic 3 (1), Nikolic 1, Vujovic 4, Csog 3, Markoski, Malinovic 1, Chikovani 2, Mocanu, Buricea 2; Steaua (Ovidiu Mihăilă, Ștefan Laufceac): Stănescu 3 intervenții, Mohsen 6 (1x7m) – Georgescu 2 goluri, Humet 5, Vujic 2, Johansson 1, Vegar 2, Roșu – Stavrositu 3, Grbovic 4, Kedzo, Milosevic, Florea 1 (1), Becheru 1, Bizău 3, Răpciugă 1. Arbitri: G.Badiu, I.Barbu (Cluj).

 

SCHIMBARE DE ATITUDINE, VICTORIE CLARĂ

Zvonko Sundovski a fost pentru prima dată mulțumit de echipa sa în acest sezon, deși HCD a bifat a treia victorie, după cele cu CSM Buzău și Dunărea Călărași.

”Fiecare aștepta atitudinea asta. A fost un meci bun echilibrat, dar noi am vrut mai mult să câștigăm și am început să jucăm așa cum trebuie. Eu sunt convins că a trecut criza, este un rezultat bun cu o echipă foarte puternică.”

Ionuț Iancu a fost “îngerul păzitor” al porții constănțene și l-a ținut pe bancă pe sărbătoritul zilei, Nikola Mitrevski. Deși a împlinit 33 de ani în ziua meciului, portarul naționalei Macedoniei a fost ținut rezervă de compatriotul său, Sundovski simțindu-l mai în formă pe Iancu. Nikola, ovaționat de suporteri la final, s-a dovedit însă un coechipier extraordinar și l-a susținut în permanență pe Ionuț, pe care l-a înlocuit cu succes la un 7 metri.

”Ne trebuia victoria, mă bucur că am câștigat. Astăzi ne-am încurajat și în atac și în apărare, am țipat unul la altul, am fost un grup unit”, a declarat Ionuț Iancu.

Vencel Csog crede că echipa a fost 100% concentrată și determinată să câștige: ”Am fost mai compacți în apărare și în atac. Până acum nu am jucat prea bine, dar astăzi am încercat să dăm tot pe teren.”

Constănțeanul Marius Stavrositu, utilizat doar în prima repriză, explică înfrângerea echipei sale: ”Am jucat slab în repriza a doua, cred că am avut 7-8 minute fără gol. L-am pierdut și pe Georgescu, ar putea avea ruptură musculară, poate că și din cauza efortului din SEHA Liga. Nu e o scuză, nu suntem obosiți, știam că e greu să fii angrenat în mai multe competiții. Astăzi, Constanța a fost peste noi, a făcut un meci foarte bun.”

Și Steaua și HCD joacă la sfârșitul săptămânii în turul 2 al Cupei EHF. Steaua va juca duminică, de la ora 13.00, la Chiajna, cu Maccabi Rishon Le Zion, iar HCD sâmbătă și duminică, de la 19.00, cu Talent MAT Plzen, ambele meciuri la Constanța.