Este oficial. Federația Română de Handbal a cerut astăzi un răspuns din partea clubului nostru privind organizarea turneului Final 4 al Cupei României Fan Courier, luând în calcul noile condiții în care va avea loc acest turneu, reprogramat din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul trebuia să se desfășoare în weekendul 4-5 aprilie, însă a fost suspendat, asemenea Ligii Zimbrilor. Săptămâna trecută, FRH a hotărât ca turneul să aibă loc pe 15-16 august, înainte de startul noului sezon competițional.

Rudi Stănescu: Am declinat astăzi organizarea turneului Final 4 al Cupei României, având în vedere că este foarte probabil ca meciurile să se joace fără spectatori. Am sperat să găzduim turneul în aprilie, atunci când ar fi fost un spectacol sportiv extraordinar pentru suporterii noștri. 

FRH urmează să anunțe gazda turneului. Cupa României rămîne un obiectiv pentru echipa noastră, care va juca în semifinale cu Politehnica Timișoara, deținătoarea trofeului. Dinamo București și CSM Bacău vor fi adversare în cealaltă semifinală.  HC Dobrogea Sud și-a câștigat dreptul de a evolua în viitorul sezon al Cupei EHF (fosta Challenge Cup), dar a solicitat un upgrade pentru participarea în European Handball League (fosta Cupa EHF). Federația Europeană va anunța câștigătoarele wild-card-urilor la jumătatea lunii iulie.

 

PATRU TINERI PARTICIPĂ LA PREGĂTIRILE ECHIPEI

Echipa s-a reunit luni sub comanda celor doi antrenori, Djordje Cirkovic și George Buricea. Exceptându-i pe Nikolic, Hendawy și noile achiziții Komogorov și Onur, care așteaptă vizele de ședere în România, toți jucătorii au început antrenamentele pe stadionul Farul. Din lot fac parte portarii Iancu și Vasile, extremele Nistor, Chiuffa, Buricea și Andrei, centrii Șandru, Ilie și Ignat, interii Blazevic, Chikovani, pivoții Simovic și Susanu. Lor li s-au alăturat în pregătire și doi tineri care au încheiat junioratul și au evoluat încă din sezonul trecut în Divizia A, cu echipa a doua, extrema dreapta Ștefan Moroșanu și centrul Raul Ostace, dar și doi juniori I, interul dreapta Ionuț Adrian Stănescu și portarul Gabriel Preda.