HC Dobrogea Sud Constanța a pierdut primul meci din Grupa C a Cupei EHF, disputat în compania echipei daneze Team Tvis Hostelbro, la Grakjaer Arena. Scor final: 29-25, după ce echipa noastră a condus cu 25-23 în minutul 53! Gazdele au avut la pauză 14-12. În prima repriză, extrema stânga Magnus Bramming a fost principalul marcator al danezilor, cu 6 goluri din 7 aruncări, secondat de interul stânga Ostlund, 3 goluri, și pivotul Svavarsson, 2 goluri. La noi, Crnoglavac și Mocanu au înscris câte 3 goluri, iar Chikovani, Vujovic și Malinovic câte 2. Iancu a apărat de două ori la un 7 metri executat de Smits, la scorul 9-7. Crnoglavac a ratat un 7 metri, la scorul 13-11. Echipa antrenată de Zvonko Sundovski a fost mult mai inspirată după reluarea jocului și a trecut repede la conducere prin golurile lui Vujovic. Apărarea a funcționat bine, Mitrevski a avut o serie de intervenții excelente, iar Nistor și Malinovic au fost eficienți în flancul drept. Pivotul Nikolic a ieșit și el la rampă cu câteva reușite de la semicerc, iar Kevic a dinamizat atacul. A fost 22-19 (min.47) și 24-21 (min.49), iar partida părea să se îndrepte spre un succes al băieților noștri. De la 25-23, în minutul 53 (gol Kevic, din 7 metri), echipa a intrat însă în criză de idei, iar portarul Frandsen a fost imbatabil. Chikovani a greșit în atac, Smits a egalat la 25, iar Mladenovic a faultat inutil, de eliminare, dând șansa gazdelor să preia conducerea, în superioritate numerică, 27-25, prin golurile extremei Kildelund. Sundovski a cerut un ultim time-out, dar Hostelbro s-a impus cu 29-25, după 7 minute fără gol primit! Și asta, în condițiile în care HCD a avut o eficiență superioară la aruncări, 57% față de 53%, inclusiv la 7 metri, transformând 3 din 4 față de 2 din 4 cât a reușit Hostelbro.

”A fost dramatic pe final. Noi am fost neinspirați în ultimele minute, și, normal, o echipă nordică te taxează. A apărat portarul lor foarte bine, acolo s-a întors meciul. Am întâlnit o echipă daneză, care joacă an de an în cupele europene, o echipă aflată în topul campionatului. Ne-am bătut la ei acasă, am jucat de la egal la egal. Per ansamblu, exceptând ultimele 5 minute, eu unul sunt mulțumit de joc, îmi dă speranțe. Jocul nostru nu a fost rău, a fost bun și chiar foarte bun în multe momente. Am mari așteptări din acest sezon, chiar dacă acum avem un gust amar, pentru că repriza a doua am condus tot timpul. Dar, un meci ține 60 de minute, iar ultimele 5 ne-au fost fatale. Îi felicit pe băieți pentru efortul depus. Azi ne gândim la acest meci, iar de mâine la următorul. Vine Porto acasă la noi. Va fi un meci deosebit de greu. Ca să rămînem în cursa calificării, trebuie să batem Porto. Așteptăm suportul publicului, să vină la sală în număr cât mai mare, să ne ajute să obținem victoria”, a declarat, după meci, președintele Rudi Stănescu. HC Dobrogea Sud – FC Porto se joacă sâmbătă, 16 februarie, de la ora 14.45.

Echipele: TT Hostelbro (antrenor Patrick Westerholm): Gade, Frandsen – Bramming 8, Balling 1, Karlsson 1, Kildelund 4, Lindholt, Nielsen 3, Ostlund 5, Porup 1, Smits 4, Svavarsson 2; HC Dobrogea Sud (Zvonko Sundovski, Marko Isakovic): Mitrevski, Iancu –Nistor 3 goluri, Crnoglavac 3, Malinovic 4, Kevic 3, Mladenovic, Mocanu 3, Nikolic 2, Vujovic 4, Chikovani 2, Buricea 1, Markoski, Csog. Aruncări de la 7 metri: 4 / 4. Eliminări 5 / 5. Arbitri: A.Buache și M.Meyer (Elveția).