A sosit ora ultimului turneu al Ligii Zimbrilor și a meciului decisiv pentru medaliile de argint. “Finala” pentru locul 2 se joacă în Sala Rapid, sâmbătă, de la ora 11.00, și va fi în direct la TVR 2. Băieții noștri au făcut astăzi dimineață un ultim antrenament, în formulă completă, iar antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea se pot baza pe toți jucătorii la derby-ul cu ardelenii. Echipa are moralul ridicat după victoriile reușite la turneul precedent, unde a bătut-o și pe Dinamo. “Delfinii” sunt încrezători într-un ultim turneu perfect la București, cu trei succese pe linie.

Rudi Stănescu: A fost un sezon dificil, în care nu am putut juca pe teren propriu. Totuși, în condițiile actuale, a fost un campionat bine organizat, pe care vrem să îl încheiem cu trei victorii și să obținem medaliile de argint. Sperăm să învingem Turda și să terminăm pe locul 2, un loc pe care îl merităm.

Djordje Cirkovic: Calculele sunt simple la meciul cu Turda. Cine câștigă, ia locul 2, dar e bine pentru noi că avem variantă și un egal. Vrem să fim singurii, alături de Dinamo, care am bătut toate echipele. Dacă o să câștigăm cu Turda, înseamnă că am meritat locul 2.

Dinamo București (70 puncte, 25 meciuri) mai are nevoie de o victorie în ultimele trei etape pentru a se încorona campioană. Potaissa Turda (65 puncte, 26 meciuri) și HC Dobrogea Sud (63 puncte, 25 meciuri) dau lupta finală pentru locul 2. În cazul unei victorii în meciul direct, echipa noastră mai are nevoie de un singur succes contra lui CSM Vaslui (luni) sau HC Buzău (marți) pentru a termina pe locul 2, în condițiile în care Potaissa Turda stă luni, iar marți joacă ultimul meci, cu Minaur. Chiar și un egal ne-ar fi suficient pentru locul 2, dar cu condiția să câștigăm ambele jocuri de luni și marți.

Echipa antrenată de Horațiu Gal nu se va putea baza pe Marius Szoke, în schimb Cristi Ghiță s-a recuperat aproape integral după accidentarea suferită în urmă cu zece zile și va fi apt de joc.

Ionuț Iancu: Este cel mai important meci din acest campionat. Se joacă la o oră neobișnuită, dar suntem pregătiți și avem încredere că putem câștiga. Vrem să încununăm anul cu medalia de argint și să îi facem pe suporterii noștri fericiți.

Laurențiu Toma: Ne-au lipsit mult suporterii. Sperăm ca situația să revină la normal în curând. Am avut un parcurs bun, iar tinerii care au intrat au prins încredere și au ajutat echipa. Suntem la finalul campionatului și luptăm cu șanse mari pentru locul 2. Sperăm ca băieții să fie în formă în ziua meciului și să dea totul pe teren pentru a câștiga.

Programul etapei a 29-a: sâmbătă: ora 10.15: CSM Reșița – HC Buzău (Sala Dinamo), ora 11.00 / TVR 2: HC Dobrogea Sud – Potaissa Turda (Sala Rapid), ora 13.00: Magnum Botoșani – CSM Bacău (Sala Dinamo), ora 14.30 / TVR 1: Minaur Baia Mare – Dinamo (Sala Rapid), ora 15.45: Poli Timișoara – CSM Făgăraș (Sala Dinamo), ora 17.15: CSM Făgăraș – CSM Vaslui (Sala Rapid), ora 18.30: CSM Focșani – Steaua (Sala Dinamo).