Reprezentanții celor 4 echipe calificate în turneul F4 al Cupei României sunt încrezători înaintea semifinalelor. Președintele HC Dobrogea Sud, Rudi Stănescu, antrenorul secund al Stelei, Ștefan Laufceac, antrenorul principal al campioanei Dinamo, Xavi Pascual, și antrenorul secund al lui Minaur, Adrian Popovici, au vorbit despre meciurile de sâmbătă la conferința de presă organizată de clubul nostru, la care a luat parte și reprezentantul FRH, Iulian Stamate.
Rudi Stănescu: Suntem onorați că avem din nou șansa să găzduim turneul F4 al Cupei României. Sunt convins că organizarea va fi impecabilă. Dacă Dinamo și Minaur au deja o parte dintre obiective îndeplinite, cu siguranță cel de-al doilea meci, dintre noi și Steaua, va avea o încărcătură mult mai mare. Vă garantăm un spectacol handbalistic și vă așteptăm la Sala Sporturilor. Avem avantajul de a fi gazde, dar asta nu înseamnă că suntem favoriți. O să avem un meci foarte greu cu Steaua în semifinale. Bineînțeles, dacă vom juca finala, acolo va fi mult mai greu. Dar eu vreau să mă bucur în primul rând că se va juca un handbal de calitate în acest weekend la malul mării. Dinamo pleacă favorită, dar cupa este o competiție a surprizelor.
Ștefan Laufceac: Pentru noi este o plăcere, o onoare să fim din nou în F4, alături de cele mai bune echipe din handbalul românesc. Deși avem un final de sezon mai greu și nu foarte bun ca rezultate, am venit cu gândul să câștigăm cupa. Vom da totul pe teren pentru a ne îndeplini obiectivul. Vom încerca să fim noi învingători de data asta. Și să sperăm că va fi un handbal bun pentru spectatorii care vor veni la sală.
Xavi Pascual: Pentru noi meciul cu Minaur este finala! E cel mai important meci. Baia Mare a câștigat contra Turdei, care a câștigat contra noastră. Dacă nu jucăm 100%, nu vom câștiga meciul. Nu contează cine va fi pe teren, important este să câștigăm meciul.
Adrian Popovici: Dacă ne vom face jocul nostru, atunci cred că vom avea șanse bune de reușită. Avem un program foarte greu la final de sezon, în cupă, campionat, dar și în finala Cupei EHF. Dar vom lua meci cu meci.
Semifinale: ora 11.00: Dinamo – Minaur (TVR2), ora 15.30: HC Dobrogea Sud – Steaua (TVR1).