Este ziua meciului cu Csurgo și suporterii sunt așteptați în număr cât mai mare la Sala Sporturilor! Avem nevoie de susținere pentru a depăși acest moment greu și de o… VICTORIE! Cu un nou antrenor, Djordje Cirkovic, adus să producă un șoc pozitiv la echipă, un RESTART este posibil!

Zoran Nikolic: Ultimele rezultate nu au fost pentru o echipă de nivelul nostru. Fiecare dintre noi știe că este un moment foarte greu. A venit un antrenor cu care a mai lucrat, dar nu este timp să schimbăm prea multe. Csurgoi este o echipă bună. Trebuie să dăm totul pe teren, avem nevoie de un joc tare, nu e importantă tactica acum. Noi să jucăm cu inima!

 

Rudi Stănescu: Publicul a fost întodeauna al 8-lea jucător și a fost aproape de noi. Sunt de acord cu ei, le înțeleg dezamăgirea, dar sunt convins că la ora jocului fanii noștri fideli vor veni alături de noi, să ne susțină. Sper că am produs șocul de care era nevoie și acesta să aibă efectele scontate. Sperăm ca prin schimbarea antrenorului să scoatem echipa din starea de amorțeală în care intrase. Nu doar rezultatele au dezamăgit, ci și jocul. Am pierdut jucând prost. Nu au fost semnale că echipa este pe un drum bun. Vina este a noastră, a tuturor, dar nu poți schimba jucătorii. Am ales cea mai rapidă soluție, schimbarea antrenorului, de comun acord cu Zvonko.

Djordje Cirkovic a fost prezentat ieri ca noul antrenor principal al echipei și a condus aseară primul antrenament în Sala Sporturilor.

Djordje Cirkovic: Este un meci important. Și Csurgo este ca noi, o echipă bună în formă slabă. Noi trebuie să avem self respect. Pentru o zi, nu putem să vorbim nimic despre tactică. Eu am informații despre Csurgoi, știu tot, dar e nevoie de 4-5 zile să pregătim meciul, o vom face mult mai bine pentru retur. Dar, mâine (n.r.: azi) putem să intrăm pe teren și să jucăm cu inima.

 

Djordje Cirkovic va fi secondat de George Buricea și de Alexandru Buligan, antrenor cu portarii, iar din staff va face parte în continuare Marko Isakovic, în calitate de preparator fizic. Accidentat la meciul cu CSM Vaslui, Ionuț Nistor are șanse mici să joace. Ignat și Ilie rămân și ei indisponibili. Situația lui Mocanu este incertă din punct de vedere medical, iar pivotul naționalei așteaptă un răspuns pentru a putea juca. El a primit zilele trecute o convocare din partea noului selecționer, Rareș Fortuneanu, alături de Nistor și Csog.

Și Csurgo și-a demis antrenorul

Nici Csurgo nu a mers bine în acest sezon. După înfrângerea cu Gyöngyös, scor 24-30, antrenorul Jozsef Bencze a fost demis, iar pivotul sârb Alem Toskic a fost numit interimar. Fostul internațional este secondat de Norbert Baranyi și de conaționalul său Darko Pavlovic, care a jucat la HCM Constanța în sezonul 2009/2010! Cu noua bancă tehnică, Csurgo a câștigat miercuri în campionatul Ungariei, scor 29-23 cu Vaci KSE, și a bifat al doilea succes în 5 etape. Echipa are în componență mulți jucători străini, slovenii Zaponsek, Oslak, Potocnik și Cehte, croatul Kovacevic, bielorusul Astrashapkin și bosniacul Hadziomerovic, pe lîngă maghiarii Ballag, Hanusz, Gebhardt, Leimeter sau Vasics, care evoluează în mod obișnuit.

Meciul se va juca de la ora 18.00 și va fi arbitrat de austriecii Denis Bolic și Christoph Hurich. Observator EHF: Stepan Partemian (Grecia).