Numărăm orele până la primul meci al finalei! Dobrogea Sud și Dinamo vor sta față în față miercuri, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor. Echipa noastră crede cu tărie că poate detrona campioana din ultimii trei ani, chiar dacă Dinamo a câștigat toate cele trei partide directe din acest sezon.

Rudi Stănescu: ”Jocul nostru s-a îmbunătățit de la etapă la etapă. Anul acesta nu am pierdut niciun meci în campionatul intern, iar în cupele europene ne-am descurcat chiar foarte bine. Eu zic că, în momentul de față, suntem pregătiți din toate punctele de vedere să câștigăm această finală.”

După cinci ani, Constanţa poate câştiga un nou titlu de campioană la handbal masculin. Preşedintele Rudi Stănescu, antrenorul Zvonko Sundovski şi căpitanul echipei, Laurenţiu Toma, au fost în teren şi în 2015, când HCM Constanţa obţinea ultimul său trofeu important.

Zvonko Sundovski: “Ei au experiență puțin mai mare, dar dorința noastră este și mai mare. Am muncit tot sezonul, am terminat pe primul loc în play-off, avem două meciuri acasă și suntem pe mâna noastră. Băieții trebuie să aibă încredere, să facem un pas mai sus. Primul meci este foarte important. Dacă începem cu victorie și cu avantaj peste Dinamo, avem șanse mai mari să aducem titlul la Constanţa.   

Învinşi în Supercupă şi în ambele meciuri din sezonul regular, constănţenii vor să îşi ia revanşa. Clasată pe primul loc în sezonul regular, Dobrogea Sud beneficiază în finala play-off de avantajul de a disputa două meciuri din trei pe teren propriu.

 

TOMA: VREM SĂ UMPLEM SALA SPORTURILOR!”

Avantajul terenului propriu poate fi un mare atu în duelul cu campioana, o echipă valoroasă care va fi susținută la Constanța de 100 de suporteri.

Laurenţiu Toma: Noi trebuie să jucăm în echipă. Sunt convins că fanii noștri vor veni la meci în număr mare. Au fost peste tot alături de noi, nu vor rata ocazia de a fi prezenți la finală. Ne dorim să umplem sala până la refuz, să îi auzim doar pe suporterii noștri!”

HCD și Dinamo au stabilit un parteneriat de reciprocitate în privința fanilor. Dinamo va avea 100 de susținători în Sala Sporturilor, iar HCD va putea deplasa același număr de susținători în Capitală la meciul 2, de pe 22 mai.

Rudi Stănescu: ”Vreau să transmit un mesaj de fair-play către toți suporterii. Au fost ceva probleme în anii trecuți, acum ne dorim ca galeriile să nu umbrească finala. Îmi doresc un spectacol pe teren. Să ne bucurăm împreună de handbal!”

 

VOR SĂ ÎI DEDICE TITLUL LUI BURICEA

Unul dintre handbaliștii emblematici ai Constanței, cel mai longeviv jucător al echipei, George Buricea, și-a anunțat retragerea din activitate încă de la sfârșitul anului trecut. Pentru el, finala va avea o însemnătate aparte.

Rudi Stănescu: ”Pentru orice jucător să fie în finală este un moment extraordinar. Se joacă un sezon în aceste două sau trei meciuri. Pentru George este un moment special. Vă dați seama cât de frumos ar fi să se retragă cu un nou titlu de campion, câștigat cu echipa înființată de noi.”

Dacă George Buricea va rămâne în staff-ul tehnic al echipei, HCD se pregătește să se despartă de câțiva jucători. Nikola Crnoglavac a semnat deja cu CSM București, este o certitudine. Stevan Vujovic și-a exprimat și el intenția de a pleca, din motive familiale, dar nu a luat încă o decizie, având încă un an de contract la Constanța. În schimb, veteranul Dalibor Cutura, care va împlini 44 de ani în iunie, termină contractul cu clubul și, foarte probabil, va părăsi echipa după 7 ani fructuoși.