HC Dobrogea Sud are trei reprezentanți Campionatul Mondial de handbal masculin din Germania și Danemarca. Portarul Nikola Mitrevski și interul stânga Velko Markoski vor evolua pentru Macedonia în Grupa B, din care mai fac parte campioana europeană, Spania, Croația, Islanda, Bahrain și Japonia. Pivotul sârb Zoran Nikolic este la primul său Mondial. Serbia a fost repartizată în Grupa A, de departe cea mai grea, cu campioana mondială en titre, Franța, Germania, Rusia, Brazilia și Coreea!

E bine că avem jucători care participă la Campionatul Mondial. Le urăm succes și să se întoarcă sănătoși la Constanța. Ne dorim să-i vedem cât mai sus, de ce nu cu medalii? Ar fi extraordinar pentru ei, în primul rând, dar și pentru noi”, spune Rudi Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud.

Federația Internațională de Handbal a revenit la sistemul cu grupe principale pentru la ediția a 26-a a competiției mondiale. Primele trei clasate din cele 4 grupe se vor califica în Main Round, păstrând punctele acumulate în meciurile directe, la fel ca la Europene. Urmează direct semifinale și finale. Competiția debutează astăzi cu gazdele în prim-plan, Germania – Coreea (19.15, Berlin) și Danemarca – Chile (21.15, Herning).

”Cred că lupta pentru titlu se va da între echipele din Europa, poate Qatar și Tunisia sau Egipt să conteze în grupele principale. Tot Franța și Spania sunt favorite, dar Germania și Danemarca sunt gazde și au echipe foarte puternice. Va fi un Mondial foarte disputat, sunt convins”, spune Rudi Stănescu, participant în 2009 la CM din Croația cu echipa României, alături de Laurențiu Toma și George Buricea.