Steaua București – HC Dobrogea Sud este “bomba” optimilor de finală ale Cupei României. Potaissa Turda – CSM București este celălalt clou al fazei optimilor, dar avem, la polul opus, și un duel 100% de ligă secundă, Universitatea Craiova – CS Unirea Sânnicolau Mare! Celelalte meciuri sunt: CSM Bacău – SCM Politehnica Timișoara, CSM Focșani – HC Buzău, HCM Sighișoara – Dinamo, CSM Vaslui – Universitatea Cluj, Minaur Baia Mare – Dunărea Călărași. Semifinala de anul trecut se joacă mult mai devreme acum, pe 8 decembrie, la Chiajna. În Final 4, ediția 2017, HC Dobrogea Sud a învins Steaua la Sala Sporturilor din Constanța cu 30-26, înainte de a câștiga finala cu Poli Timișoara. În acest sezon, HCD s-a impus pe teren propriu, în etapa a 5-a din Liga Zimbrilor, scor 30-25.

“Nu este adversarul pe care ni l-am dorit. Va fi un meci greu, nu jucăm acasă. Dar mergem la Steaua să ne calificăm, vrem să ne apărăm trofeul”, spune președintele Ionuț Rudi Stănescu.

 

DEȚINĂTORII CUPEI SUNT HOTĂRÂȚI SĂ-ȘI APERE TROFEUL

Handbaliștii noștri nu au primit cu entuziasm rezultatul tragerii la sorți. ”Sistemul de tragere la sorți fără criterii de performanță nu mi se pare corect. Sunt două meciuri tari în optimi, în rest sunt dueluri dezechilibrate. Pot ajunge în Final Four și echipe de liga a doua”, spune George Buricea. Cel mai vechi component al echipei a evoluat cu succes și la Steaua, în tricoul căreia a câștigat cupa și campionatul în 2008. Buricea are însă 9 titluri și 6 cupe în palmares cu HCM Constanța. ”Este un meci special pentru mine, ca și anul trecut în semifinale. Am amintiri plăcute de la Steaua, dar și mai multe aici, la Constanța. Va fi un meci foarte tare, deschis oricărui rezultat. Se joacă la ei acasă, dar noi mergem să câștigăm, avem un trofeu de apărat!”, adaugă Buricea. HC Dobrogea Sud ocupă locul 2 în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu 18 puncte, în timp ce Steaua este pe locul 9, cu 11 puncte. ”Steaua nu este echipă de locurile 9-10, se vede că participarea în SEHA Liga o afectează. E greu să lupți pe mai multe fronturi”, opinează George Buricea. HCD se pregătește pentru meciul de la Cluj-Napoca, programat sâmbătă, de la ora 18.00. Va urma, marțea viitoare, de la ora 17.00, la Constanța, duelul cu CSM Bacău, din etapa a 10-a a Ligii Zimbrilor.