Visul de a juca într-o sală modernă, la standarde europene, prinde contur la Constanța. Iar clubul nostru visează să aducă Liga Campionilor în noua Sală Polivalentă, de 5000 de locuri, a cărei construcție începe luni, în complexul Badea Cîrțan.

Rudi Stănescu: Așteptăm o sală mare, modernă, de foarte mulți ani. Mă bucur că lucrurile au mers cum trebuie și felicit autoritățile locale. De luni începe construcția și așteptăm cu nerăbdare finalizarea ei, să putem juca și noi în ea. Este o sală nu doar pentru sportul constănțean, este o sală pe care orașul Constanța o aștepta de foarte mult timp.

Noua arenă va fi omologată pentru competiții de handbal, baschet și volei, de nivel european și mondial, dar va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri. Noi avem experiența exilurilor de la Buzău și București, unde HCM a fost obligată să joace în Liga Campionilor din cauza faptului că vechea noastră sală nu era omologată de EHF. HC Dobrogea Sud trăiește cu iluzia unei săli moderne încă de la înființare. Cum ar fi arătat oare meciurile cu Magdeburg sau Porto într-o sală de top, la Constanța? Cu siguranță, altfel. Preferăm să gândim însă în perspectivă și să țintim, ca de obicei, mai sus!

 

Rudi Stănescu: Este marele nostru vis să câștigăm titlul și să jucăm în Liga Campionilor. Sperăm ca, odată cu finalizarea sălii, să ne ridicăm și noi la pretențiile orașului și al susținătorilor noștri, să câștigăm un campionat ca să putem juca meciuri de Champions League în noua sală. Avem experiența campaniilor din Europa și știm că un meci de handbal înseamnă mult mai mult decât cele 60 de minute de joc efectiv. Un spectacol sportiv în noua sală polivalentă va fi cu totul altceva.

Noua sală va include spații dedicate sportivilor – sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale, dar și spații dedicate presei și publicului – cafenele, magazine de alimentație publică. Obiectivul de investiții are o valoare de aproximativ 67,9 milioane lei și va fi finalizat în anul 2022.