Joi și duminică jucăm în deplasare, la Alexandria și la Suceava. Vasile, Nistor, Chikovani și Vegar revin după ce au jucat pentru echipele naționale la sfârșit de săptămână. “Tricolorii” au avut două meciuri-test în Spania, contra campioanei Europei, iar selecționerul Xavi Pascual a mizat în ambele pe băieții noștri, Dani Vasile și Ionuț Nistor. În fața unui public numeros, la Complexul Sportiv El Quirinal din Aviles, Spania lui Jordi Ribera s-a impus cu 33-29, joi, și 35-31, sâmbătă. În cea de-a doua partidă, Nistor a fost golgheterul tricolorilor, cu 7 reușite, iar Vasile și-a completat evoluția bună dintre buturi cu un gol în poarta adversă. Spania a avut 20-13 la pauză, dar România a recuperat din diferență în repriza secundă.
Ionuț Nistor: Am început meciul cu multe greșeli, am pierdut foarte multe mingi la linia de 9 metri și ne-au taxat imediat cu contraatac și gol. Repriza a doua a fost diferită. Am reușit să eliminăm din greșeli și să ne apropiem la 4 goluri. Rămânem cu o repriză câștigată împotriva Spaniei. Știm ce am greșit și o să încercăm să corectăm. Privim cu încredere spre viitor!
Naționala noastră se pregătește pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023. Turneul de calificare al grupei a 3-a va avea loc între 5 și 7 ianuarie, la Cluj-Napoca. România va lupta cu Israel, Cipru și Republica Moldova pentru accederea în faza a II-a preliminară a Campionatului Mondial din 2023. Doar primele două echipe din grupă mai departe.
Georgia lui Irakli Chikovani a ieșit deja din cursa pentru Campionatul Mondial. Repartizată în grupa a 2-a, în turneul de la Vantaa (Finlanda), echipa antrenată de Sandu Iacob a învins Marea Britanie cu 32-26 și a remizat cu Finlanda, 29-29, dar a pierdut în seara aceasta meciul decisiv pentru locul 2, în fața Estoniei, cu 27-31. Chikovani a marcat 4 goluri.
Marin Vegar a fost convocat de selecționerul Bosniei, Ivica Obrvan, pentru amicalele cu Ungaria, de la Budapesta, câștigate joi și vineri de gazde.
Toți cei patru internaționali vor reveni la antrenamente săptămâna aceasta. Delfinii se pregătesc la Sala Sporturilor pentru duelurile din deplasare cu CSM Alexandria (joi, etapa a 9-a) și CSU Din Suceava (duminică, etapa a 10-a).