Ionuț Rudi Stănescu împlinește astăzi o vârstă frumoasă: 40 de ani! Președintele HC Dobrogea Sud din 2015, Rudi se poate mândri cu performanțe notabile și din postura de conducător de club: Cupa României, Supercupa, o finală de campionat și o prezență în grupele Cupei EHF. În spatele lor stă o muncă susținută, pe care fostul mare portar și-a asumat-o atunci când a pus bazele noii echipe, alături de George Buricea și Laurențiu Toma.

Rudi Stănescu: ”Îmi doresc, în primul rând, sănătate și putere de muncă. Avem multe de realizat. Sigur, ne-am dori să câștigăm toate trofeele pentru care luptăm. În acest sezon, obiectivele noastre sunt calificarea în grupele Cupei EHF, în turneul Final 4 al Cupei României și în finala Ligii Zimbrilor.”

Președintele HCD își dorește împliniri și în plan personal. Brașovean la origine, Rudi Stănescu și-a întemeiat o familie la Constanța la începutul deceniului trecut, când a început o carieră de excepție în tricoul echipei de la țărmul mării. Fiul său, Ionuț Adrian Stănescu, are 16 ani, este inter dreapta și joacă handbal la HC Dobrogea Sud. A fost selecționat în ultimii ani la loturile naționale de cadeți și juniori ale României.

Rudi Stănescu: ”Sper să îmi calce pe urme și să ajungă un handbalist valoros pentru că are potențial.”

Rudi Stănescu a fost un jucător emblematic al multiplei campioane HCM Constanța și unul dintre cei mai valoroși handbaliști români din ultimii 20 de ani. Din 2010, este cetățean de onoare al municipiului Constanța.