Victoria din Ungaria, 21-19 cu Csurgoi KK, ne dă speranțe pentru viitor. Chiar dacă am pierdut calificarea în turul 3 al Cupei EHF, dramatic, în urma unui gol primit în ultima secundă de joc, după ce, puțin mai devreme, reușita lui Chikovani ne făcuse să visăm frumos. Dincolo de amărăciunea momentului, un lucru este clar: echipa a evoluat de la 25-26 cu CSM Vaslui și 22-24 cu Csurgoi la Constanța, la 20-20 cu CSM la București și 21-19 cu Csurgoi în Ungaria. Iar Csurgoi câștigase toate cele 11 meciuri disputate pe teren propriu în Cupa EHF, în noul format, inclusiv împotriva unor echipe de top ca Ademar Leon, Hannover, Magdeburg sau Anaitasuna!

Rudi Stănescu: Am fost foarte aproape de o frumoasă calificare. Mă bucur că am câștigat în Ungaria și că echipa a jucat bine. Părăsim competiția cu fruntea sus. I-am felicitat pe băieți pentru joc și pentru victorie. Echipa a dat dovadă de caracter și a arătat că are un foarte mare potențial. Mie îmi dă încredere pentru viitor. Mergem înainte. Ne așteaptă campionatul și Cupa României. 

Darko Pavlovic, fostul jucător al HCM-ului în sezonul de vis 2009-2010, când Constanța a câștigat eventul campionat – cupă și a ajuns în optimile Ligii Campionilor după victoriile contra lui Montpellier și Pick Szeged, i-a felicitat și el pe foștii săi coechipieri, Rudi Stănescu, George Buricea și Laurențiu Toma, alături de care s-a fotografiat la final (foto: Radu Popa). Actualul secund al lui Csurgoi merge mai departe în Cupa EHF și merită și el felicitările noastre. HCD se oprește în turul 2 al Cupei EHF, competiție în care a obținut astăzi cea de-a 11-a victorie în 18 meciuri disputate.