Numărăm orele până la meciul de la Hostelbro! Sâmbătă vom juca în Danemarca, țara campioanei mondiale! Un debut cum nu se putea mai dificil pentru HC Dobrogea Sud în Grupa C a Cupei EHF, dar optimismul este cuvântul de ordine în tabăra echipei noastre. După norvegienii de la BSK Handball Elite, în 2017, și suedezii de la HK Malmo, în 2018, iată că a venit momentul să ne măsurăm forțele și cu danezii de la Team Tvis Hostelbro.

”Se poate spune că am luat contact cu handbalul nordic și știm foarte bine la ce să ne așteptăm, dar danezii sunt mai buni. Să nu uităm că Danemarca este noua campioană mondială, iar vedetele lor care joacă acum în Germania, Franța sau Spania au plecat din campionatul intern, care este mult mai tare decât în Norvegia și Danemarca. Va fi foarte greu, ei au prima șansă, dar mergem acolo să luptăm pentru un rezultat bun, mergem să câștigăm”, spune președintele Rudi Stănescu.

Team Tvis Hostelbro a jucat marți seară în campionatul intern, 888ligaen, și a obținut o victorie prețioasă în derby-ul etapei a 20-a, disputat în deplasare cu Bjerringbro Silkeborg, scor 37-33! În acest sezon, Silkeborg s-a calificat în play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, ca și Dinamo! În urma succesului de la Silkeborg, echipa antrenată de finlandezul Patrick Westerholm a urcat pe locul 3 în clasament, după 20 de etape, la 5 puncte în urma liderului GOG Gudme, cealaltă reprezentantă a Danemarcei în grupele Cupei EHF. Și, ca tabloul campionatului danez să fie complet, Skjern, campioana en titre, care a evoluat anul trecut în prima grupă valorică a Ligii Campionilor, ocupă locul 7, la 3 puncte mai jos de Hostelbro.

 

”Au marcat 37 de goluri la Silkeborg. Asta spune mult despre forța lor. O echipă care aleargă mult, stilul nordic, handbal curat, în viteză. Și noi suntem pregătiți fizic, dar și psihic. Avem un moral foarte bun după cele trei victorii din campionat. Ne vom juca șansa, chiar dacă ei sunt favoriți. Pentru noi este o provocare să obținem un rezultat bun în țara campioanei mondiale”, spune Rudi Stănescu.

Băieții noștri vor face astăzi un ultim antrenament la Constanța, la ora meciului de la Hostelbro, 16.00, și vor pleca apoi la București. Vineri dimineață vor zbura în Danemarca.