Duminică, ora 18.00, Sala Sporturilor. Mobilizare generală pentru toți susținătorii HC Dobrogea Sud! Jucăm cu CIP Travel Antalyaspor, în turul I al Cupei EHF, iar cuvântul de ordine este: VICTORIE! Echipa noastră a lăsat în urmă meciul cu Turda și se concentrează 100% asupra partidei cu turcii, în care prima șansă de a câștiga și de a continua astfel în Europa ne aparține. A fost 24-24 în prima manșă, rezultat care ne face să privim cu optimism această confruntare. Rudi Stănescu, președintele clubului, Zvonko Sundovski, antrenorul principal, și unul dintre jucătorii de bază ai echipei, Ionuț Nistor, au prefațat meciul la conferința de presă organizată astăzi la Pizzeria Evo, unul dintre sponsorii noștri.

Rudi Stănescu: ”Am obținut un rezultat bun în Antalya și, practic, pornim cu prima șansă de calificare. Echipa nu este în cea mai bună formă, de aceea fac un apel la publicul constănțean, la toți cei care ne iubesc și sunt alături de noi meci de meci, să vină duminică, de la ora 18, să ne susțină. De la meci la meci, de la victorie la victorie, sunt convins că ne vom reveni. Avem un mare potențial, avem jucători foarte buni, dar este nevoie de timp pentru a-i integra. Îmi doresc să jucăm din ce în ce mai bine, cu siguranță vor veni și victoriile.”

 

O VICTORIE CADOU PENTRU ZVONKO

Zvonko Sundovski a împlinit 52 de ani, iar cadoul perfect din partea echipei ar fi victoria și calificarea în turul 2 al Cupei EHF. Antrenorul macedonean le cere jucătorilor săi să rămână concentrați și să abordeze cu încredere meciul.

Zvonko Sundovski: “Sigur că avem prima șansă, după rezultatul de acolo. Nu am jucat foarte bine, dar rezultatul este bun. Avem o mare șansă să ne calificăm, dar nu trebuie să fim liniștiți. Turcii au o echipă bună. Nu extraordinară, dar bună. Trebuie să intrăm serioși și să nu gândim de la început că e meciul gata. Trebuie să facem un meci bun. Nu am început bine campionatul, iar ăsta este un meci în care trebuie să ridicăm forma noastră și să arătăm că putem mai mult.”

 

Ionuț Nistor: ”Avem încredere foarte mare că ne vom califica mai departe. Nu am luat un start foarte bun de campionat, nu am jucat handbalul pe care îl voiam, dar, de la meci la meci, cu suportul publicului, sper să ne revenim. Cu turcii trebuie să obținem victoria. Sunt mulți colegi noi. Lucrăm la relațiile de joc. Și Omar și Fabio trebuie să învețe combinațiile, mai sunt multe de pus la punct.”

Brazilianul Fabio Rocha Chiuffa va intra în lot pentru partida cu Antalyaspor. Dacă în Liga Zimbrilor nu a primit încă dreptul de a evolua, în Cupa EHF lucrurile stau altfel. Singura absență este cea a căpitanului Zoran Nikolic. Pivotul sârb s-a accidentat în Turcia și a devenit indisponibil.

HC Dobrogea Sud – Cip Travel Antalyaspor se joacă duminică, de la ora 18.00, și va fi LIVE pe pagina de Facebook a clubului. Meciul va fi arbitrat de Aleksandar Iovic și Nedim Arnautovic (Bosnia și Herțegovina). Observator EHF: Stepan Partemian (Grecia).