Start în pregătirea pentru noul sezon! 20 de jucători s-au prezentat azi la antrenamentul condus de Djordje Cirkovic și George Buricea în Sala Sporturilor, după revenirea din vacanță. De la stânga la dreapta, ei sunt cei 6 jucători transferați în această vară: interul stânga bosniac Marin Vegar, centrul sloven Leon Rašo, interul dreapta croat Marko Buvinic, extrema dreaptă sârbă Strahinja Stankovic, centrul / inter stânga Liviu Caba și extrema stângă Mihai Loghin.

Alături de ei, s-au prezentat la reunire portarii Daniel Vasile, Gabriel Chilianu și Gabriel Preda, interii Vitaly Komogorov, Irakli Chikovani, Gabriel Ilie, Ionuț Stănescu, Andrei Bruj, pivoții Zoran Nikolic și Daniel Susanu, extremele Alexandru Andrei și Ionuț Nistor, plus juniorii Teodor Ștefan și Rareș Ștefan. Ionuț Nistor a preluat banderola de căpitan de la Zoran Nikolic.

Echipa a făcut astăzi și vizita medicală la Iowemed Medical Centre. Urmează 14 zile de pregătire la Constanța, cu alergare dimineață la stadionul Farul și antrenamente după-amiază, joi și vineri, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor. „Delfinii” vor pleca apoi în Serbia pentru un cantonament de două săptămâni, urmând să susțină și 4 meciuri amicale, cu Jugovic Kac, Metaloplastika Sabac, Partizan Belgrad și, pe 13 august, cu SCM Politehnica, la Timișoara. Înainte de Supercupa României, cu Dinamo București, din 25 august, va mai fi un meci amical.

Djordje Cirkovic: Astăzi a fost primul antrenament împreună, dar, în ultimele 14 zile, băieții au primit un program de pregătire individuală. A fost nevoie pentru că marea noastră problemă acum este timpul scurt până la startul sezonului. Avem 40 de zile la dispoziție să intrăm în formă maximă la meciurile din Europa. Au venit jucători noi, mi se pare că avem mai multe opțiuni în atac, dar în apărare trebuie să lucrăm de la zero. Eu spun că echipa e mai bună decât anul trecut.

MARȚI, LA 12.00, AFLĂM CU CINE JUCĂM ÎN EUROPA LEAGUE

Rudi Stănescu: Abordăm cu optimism noul sezon. Suntem fresh după o pauză binemeritată. Avem o echipă întinerită și, chiar dacă a mai scăzut puțin din experiența și maturitatea jocului, sunt convins că dorința de afirmare a tinerilor va compensa acest lucru. Avem o lună la dispoziție să ne pregătim bine și să ajungem în cea mai bună formă la Supercupa cu Dinamo și primul tur din Europa League.

Tragerea la sorți a meciurilor din turul I preliminar al Ligii Europa va avea loc marți, de la ora 12.00, la Viena. Manșa I va avea loc în 28/29 septembrie, iar manșa secundă în 4/5 septembrie.

Rudi Stănescu: Chiar dacă suntem capi de serie, toți sunt adversari redutabili, așa că trebuie să fim în formă la ora meciurilor și să mergem mai departe pentru că anul acesta chiar ne dorim să jucăm în grupe. În competițiile interne ne dorim, ca de obicei, să ne batem pentru campionat și cupă.

Posibilii adversari din turul I: Maccabi Rishon-Le-Zion (Israel), Vojvodina Novi Sad (Serbia), Valur Iceland (Islanda), Spor Toto SK (Turcia), Aguas Santas Milaneza (Portugalia),TTH Holstebro (Danemarca), Grupa Azoty SPR Tarnow (Polonia), MKR Sesvete (Croația), Fenix Toulouse (Franța), Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca), Gornik Zabrze (Polonia), Fraikin BM. Granollers (Spania), Csurgoi KK (Ungaria), HK Malmö (Suedia), HC Kriens-Luzern (Elveția), RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenia).