A început oficial pregătirea pentru noul sezon. Echipa antrenată de George Buricea, Rudi Stănescu și Ionuț Pușcașu a făcut primul antrenament în Sala Sporturilor, după reunirea de la sfârșit de săptămână. Băieții au fost într-un team building, la munte, unde au făcut rafting! De astăzi, handbalul își reintră în drepturi. Pe „delfini” îi așteaptă o vară cu multă muncă, antrenamente și meciuri de pregătire pentru noul sezon competițional, pe care îl vor începe sub „pălăria” noului club, CS Municipal Constanța. La primul antrenament a fost prezent și președintele CSM Constanța, Andrei Talpeș. Sunt depuse deja actele pentru înscrierea echipei la Federația Română de Handbal și la EHF sub noua denumire, iar, de săptămâna aceasta, HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța.
George Buricea: Ne era dor să ne revedem pe parchetul sălii din Constanța. Vineri am plecat într-un team building, la rafting, cu kaiacul, chiar a fost frumos. Am vrut să ne cunoaștem cu cei noi și într-un alt cadru, nu doar la antrenamente. S-au schimbat un pic lucrurile, vom face parte dintr-un club mai mare, CSM, clubul sportului constănțean. Sper ca lucrurile să meargă la fel de bine ca până acum, sunt sigur că asta se vrea. Vrem să avem aceleași performanțe și, de ce nu?, și mai mari. Eu zic că am făcut transferuri bune, încercăm să îi integrăm cât mai rapid pe cei noi. Aveam nevoie de un inter dreapta și o extremă stânga, după ce s-a accidentat Alex. Mai avem un portar nou și un centru, care poate juca și pe extrema stângă. Suntem bine pe posturi. Mă rog să fim feriți de accidentări, pentru că putere de muncă avem. Am încredere în băieți, în staff și sunt sigur că va fi bine.
La primul antrenament s-au prezentat și cei 4 jucători transferați în această vară, portarul Vlad Rusu, centrul Andrei Drăgan, extrema stângă Valentino Ravnic și interul dreapta Micke Brasseleur. După ce au lipsit în cea de-a doua parte a sezonului trecut, Ionuț Nistor și Leon Raso au intrat și ei în programul de pregătire a echipei, în timp ce Alexandru Andrei, care a suferit, în mai, o intervenție chirurgicală la genunchi, urmează un program de recuperare și va fi apt de joc abia la începutul anului viitor.
Ionuț Nistor: Așteptam cu nerăbdare să începem. Se pare că avem o echipă bine închegată. Sper să rămânem toți la finalul sezonului, plus Alex. Trebuie să îi integrăm și pe cei noi. Cred că avem o echipă mai completă decât în sezonul trecut.
Francezul Micke Brasseleur, medaliat cu bronz în Franța, în sezonul recent încheiat din Starligue, vine la Constanța hotărât să câștige trofee alături de „delfini”. Micke a jucat pentru Pays d’Aix (PAUC), echipa din Aix-en-Provence reușind un loc 3 istoric în Hexagon, după PSG și Nantes și înaintea lui Montpellier!
Micke Brasseleur: Am ales Constanța pentru că mi-am dorit o nouă provocare, în afara Franței. Constanța mi-a oferit un contract și iată-mă aici!  Sper să facem lucruri bune împreună. Și orașul îmi place mult. Mă simt bine aici, iar băieții au fost foarte buni cu mine. I-am cunoscut deja la rafting, a fost tare! Ne-am simțit excelent și cred că a fost foarte bine pentru echipă. Sigur, ne așteaptă un sezon greu, dar vrem să câștigăm împotriva tuturor. Și în Franța am jucat cu PSG sau Montpellier și uneori am câștigat. Asta îmi doresc și aici, cu Dinamo și celelalte echipe de top. Sper și în Europa să am un parcurs mai bun, pentru că în sezonul trecut, la Aix, nu am mers așa bine în EHF.
Mâine, de la ora 12.00, „delfinii” vor avea emoții și pentru tragerea la sorți din EHF European League. Echipa noastră va intra în urna capilor de serie pentru turul 1 al competiției, iar pe lista posibililor adversari sunt: Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca), IFK Kristianstad (Suedia), BM Logrono La Rioja (Spania), Chambery (Franța), Alpla Hard (Austria), Ferencsvarosi TC Budapesta (Ungaria), Gornik Zabrze (Polonia), Kolstad Handball (Norvegia), HC Cocks (Finlanda) și Potaissa Turda.
Echipa va debuta pe 27 august în turul 1 din EHF European League, returul fiind programat o săptămână mai târziu. Meciul din prima etapă a Ligii Naționale, cu CSM Focșani, va fi devansat sau se va disputa între cele două manșe din Europa. Echipa se va antrena la Constanța, iar în perioada 31 iulie – 12 august va fi în cantonament în Slovenia. Băieții antrenați de George Buricea vor juca meciuri amicale împotriva celor de la Gorenje Velenje, Krka, Celje și Nexe.