Am debutat cu dreptul în cursa finală pentru titlu! Victoria cu Politehnica Timișoara, 28-23 în prima etapă din play-off, este startul perfect pentru HC Dobrogea Sud, care își consolidează poziția de lider în Seria A, cu 9 puncte. O urmează CSM București (6 puncte), care a învins-o, scor 28-25, pe Dunărea Călărași (2p). Poli (0p) rămâne pe ultimul loc, în urma înfrângerii de la Constanța.

George Buricea: ”Suntem favoriți să câștigăm grupa și vrem să mergem pe drumul ăsta. Am întâlnit o echipă dură, care a venit să-și vândă scump pielea. Au depășit limita, dar așa e când sunt împinși de la bancă. Toate meciurile vor fi grele.”

Pe teren nu a fost loc de ”amabilități”. Bănățenii au jucat tare, ai noștri au răspuns pe măsură, așa că Păiuș și Nikolic au fost eliminați cu cartonașe roșii, urmate de cele albastre, în minutul 44. După 13-12 la pauză, HCD a făcut diferența treptat, cu Iancu în mare formă între buturi și Malinovic de neoprit la 9 metri. De la 20-18 (minutul 45), băieții antrenați de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic au accelerat la 23-18 (min.50) și 26-21 (min.55).

Rudi Stănescu: A fost un meci deosebit de disputat. Toate meciurile cu Timișoara sunt pe muchie de cuțit, e bine că am câștigat. O victorie muncită, cu eliminări, cu de toate, un meci spectaculos. Practic, abia acum începe campionatul.

 Campionatul ia pauză săptămâna viitoare pentru că au loc meciuri din preliminariile EURO 2020. Dobrogea Sud are nu mai puțin de 9 jucători convocați la loturile reprezentative: Iancu, Csog (România), Mitrevski, Markoski (Macedonia), Crnoglavac, Nikolic (Serbia), Vujovic (Muntenegru), Malinovic (Bosnia și Herțegovina), Saldatsenka (Belarus).

Ionuț Iancu: ”O echipă greu de învins, mă bucur că am câștigat pentru că toate meciurile vor fi grele. Am pornit cu 2 puncte în față, dar aceste 2 puncte nu înseamnă o victorie. Trebuie să câștigăm toate meciurile acasă și să obținem o victorie, chiar două, în deplasare pentru a juca finala. Acum urmează meciurile cu Lituania, la echipa națională, sper să mă întorc și de acolo cu victorii.”

Suporterii i-au aclamat pe învingători și le-au pregătit o surpriză lui Velko Markoski și Stevan Vujovic. Sărbătoriții săptămânii au primit câte un tort din partea fanilor, care le-au cântat “La mulți ani!”pe teren, la finalul partidei. Velko a împlinit 33 de ani pe 5 aprilie, iar Stevan va împlini 29 de ani pe… 7 aprilie.