Astăzi, la ora 18.00 (în direct la Dotto TV), cu Universitatea Cluj, și vineri, cu CSM Bacău, jucăm în Liga Zimbrilor, iar obiectivul este de a obține toate cele 6 puncte puse în joc și de a rămâne în fruntea clasamentului. Marți, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, HC Dobrogea Sud, întâlnește ”U” Cluj. Meciul va fi transmis în direct la Dotto TV. Antrenorul Zvonko Sundovski ar putea menaja câțiva jucători, mai ales pe cei care au și ușoare probleme medicale.

Zvonko Sundovski: ”E un meci. Nu vorbim de meciuri grele și meciuri ușoare, trebuie să intrăm serioși pe teren și să câștigăm. La fel și la Bacău.”

Handbaliștii noștri își propun să treacă fără probleme de “lanterna” Ligii Zimbrilor, CS Universitatea Cluj, și să abordeze în formă maximă meciul de la Bacău. HCD va juca vineri, de la ora 18.00, cu penultima clasată, o echipă mult mai incomodă însă.

Laurențiu Toma: ”Sunt două meciuri mai ușoare. Cu ultima clasată, pe teren propriu, sperăm să fie un antrenament bun. La Bacău va fi mai greu. Este o echipă care joacă bine acasă, în fața suporterilor. Sper să ne mobilizăm și să ne întoarcem cu toate punctele de acolo.”

 

 

FELICITĂRI PENTRU TIMIȘOARA

Chiar dacă s-ar fi văzut acolo și în acest sezon, handbaliștii noștri au analizat, obiectiv, turneul Final 4 al Cupei României de la Focșani, evenimentul weekendului recent încheiat în handbalul românesc. Antrenorul Zvonko Sundovski spune că, pentru el, victoria Timișoarei din finala cu Steaua, scor 31-27, nu este o surpriză: ”Eu spun că Timișoara e mai bună echipă și a meritat.”

Căpitanul Laurențiu Toma, cel care primea trofeul anul trecut, la Constanța, după o finală cu… Poli Timișoara: ”Timișoara este o echipă redutabilă, știm foarte bine cât de grele au fost meciurile cu ei de fiecare dată. Noi am făcut un meci bun la ei în acest an și ne-am impus acolo unde puține echipe câștigă. La ora finalei cu Steaua au fost mai proaspeți, mai în formă. Îi felicităm pentru câștigarea cupei.

În semifinale, Poli a învins în semifinale gazda turneului, CSM Focșani, scor 25-18, iar Steaua a trecut de Dinamo, scor 26-25.

Rudi Stănescu, președintele HCD: ”Bravo lor. Îi felicităm. Este o mare performanță pentru Timișoara.”

Poli Timișoara a cucerit Cupa României pentru a doua oară în istorie, prima performanță datând din 1986. MVP-ul turneului Final 4 a fost desemnat timișoreanul Marius Sadoveac, fostul echipier al Constanței între 2008 și 2014, perioadă în care a câștigat de patru ori trofeul cu HCM.

 

 SÂMBĂTĂ, FANII SUNT INVITAȚI LA O SESIUNE DE AUTOGRAFE

 HC Dobrogea Sud își invită suporterii sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00, la o sesiune de autografe. Acțiunea va avea loc la cea mai nouă farmacie deschisă de sponsorul nostru, Catena, în Constanța, pe bulevardul I.C. Brătianu nr.186.

Laurențiu Toma: ”Este o inițiativă frumoasă. Ne bucurăm că putem intra în contact cu publicul, cu suporterii echipei noastre. Îi așteptăm cu drag, să vină în număr cât mai mare!”