Vitaly Komogorov joacă pentru al doilea an consecutiv la Constanța. Handbalistul rus a impresionat în sezonul trecut, iar acum, după un start mai ezitant, redevine treptat “tunarul” de care echipa noastră are atâta nevoie. Vitaly este un optimist și se simte împlinit de când soția sa Elina, i-a născut primul copil. Matvei are 11 luni și a venit cu părinții săi la Constanța. Iar Vitaly este în al nouălea cer.
Vitaly Komogorov: Este al doilea sezon aici, dar acum este mult mai bine, am familia lângă mine. Sunt fericit. S-a născut băiatul meu, Matvei, și sunt tot timpul cu zâmbetul pe buze acasă pentru că asta e viața mea. Mă bucur că am început sezonul foarte bine, am câștigat Supercupa. Fiecare meci e tare, nu există meciuri ușoare, de aceea suntem puțin obosiți. Chiar și când nu e ziua mea, mă bucur când câștigă echipa. Este cel mai important.
Vitaly (30 de ani) este deja la cel de-al cincilea sezon în România, după ce a jucat la HC Odorhei (2016-2017) și la Dinamo București (2017-2019). Internaționalul rus a început handbalul în orașul său natal, la Kaustik Volgograd, și a mai evoluat pentru Grundfos Tatabanya și HBC Nantes, alături de care și-a trecut în palmares un Final Four în Cupa EHF, în 2016. A jucat pentru Rusia la Campionatul Mondial din 2019.
Elina l-a urmat pe Vitaly în țară, cu excepția anului trecut, când a fost însărcinată. Spune că se simte foarte bine la Constanța și nu ratează niciun meci al soțului ei atunci când accesul spectatorilor este permis la Sala Sporturilor.
Elina Komogorov: Mă bucur să fiu în România. Este al patrulea an aici, pentru mine este deja ca acasă. După ce s-a născut Matvei, am luat decizia să venim aici. Ne place la Constanța și suntem fericiți să fim împreună. Este foarte important pentru echipă atunci când vin spectatorii la meciuri. Îmi place că sunt gălăgioși și entuziaști, fac o atmosferă foarte frumoasă. Dacă va fi OK pentru el, vom fi fericiți să rămânem aici și în continuare.
Vitaly a făcut un meci bun contra lui CSM București, sâmbăta trecută. După ce a fost scos pe brațe de colegi, în prima repriză, în urma unei accidentări pe semicercul advers, el a risipit emoțiile și a revenit pe teren în partea a doua. A marcat trei goluri și a pus umărul la cea de-a 16-a victorie a ”delfinilor” în acest sezon.