Echipa de juniori II a reprezentat HC Dobrogea Sud la turneul final valoare al campionatului național de la Târgu Mureș. Băieții antrenați de Yuksel Osman au încheiat competiția pe locul 7, dar participarea a fost marele câștig al acestei generații talentate. Pentru juniorii noștri a fost primul turneu final din carieră. HC Dobrogea Sud a întâlnit echipe puternice în grupa A și a înregistrat trei înfrîngeri: 25-37 cu Academia Minaur Baia Mare, 26-38 cu LPS Piatra Neamț și 21-35 cu CSM Bacău. În meciul pentru locul 7, băieții noștri au învins CSȘ Râmnicu Vâlcea cu 29-26.

Yuksel Osman: ”Eu spun că o calificare la turneul final nu este la îndemâna oricui. A fost primul an cu acest nucleu de jucători și presiunea turneului și-a spus cuvântul. Din păcate, de la primul meci, cu Minaur, nu ne-am putut baza pe patru titulari. Chifor, Ilie și Stănescu au avut probleme de sănătate, iar apărătorul central, Coman, a luat trei eliminări în primele 20 de minute. Am jucat meciul 2 cu cei trei nerefăcuți complet, iar în ultimul meci au revenit problemele fizice. A fost și foarte cald în sală. Dar, am întâlnit echipe foarte bune. Învățăm, ne pregătim în continuare.”

 

Astăzi s-au disputat finalele turneului. SCM Politehnica Timișoara a devenit campioană, după ce a învins cu 25-23 pe CSM București. Medaliile de bronz au fost cucerite de Academia Minaur, care a dispus de CSM Bacău cu 33-28 în finala mică. LPS Piatra Neamț a încheiat pe locul 5, după 34-33 cu Potaissa Turda, iar HCD pe locul 7, după 29-26 cu CSȘ Râmnicu Vâlcea.

Rudi Stănescu: ”Eu spun că este un onorabil loc 7 pentru primul an cu această echipă. Este un început de drum, știm unde vrem să ajungem, avem copii frumoși și cred că anul viitor performanțele pot fi mai mari.”

În weekend, și cei mai mici dintre handbaliștii clubului nostru, “delfinii” antrenați de Enis Murtaza, au avut parte de un turneu important: Festivalul Național de Minihandbal de la Slobozia. Este ”botezul” lor în competițiile de anvergură. Și, chiar dacă în aceste meciuri nu se ține scorul, și aici experiența câștigată pe teren este ceea ce contează cel mai mult.