HC Dobrogea Sud și-a câștigat dreptul de a evolua în competițiile europene și în sezonul următor. Dacă bronzul din Liga Zimbrilor ne putea trimite și în Cupa EHF, prin prezența în finala Cupei României, participarea în EHF European League nu mai este condiționată de un eventual wild-card primit de Dinamo pentru Liga Campionilor.

Rudi Stănescu: Ne-am înscris în European League, ca și anul trecut. Locul 2 în Cupa României ne plasează mai bine decât la ediția trecută, când am terminat pe 4 în Liga Zimbrilor. Poate vom avea șansa să jucăm un singur tur preliminar și să fim și cap de serie.

Echipa a luat vacanță până în data de 19 iulie, când este programată reunirea la Constanța. Antrenorul Djordje Cirkovic a rezumat în câteva cuvinte sezonul recent încheiat, care deschide perspective frumoase pentru următorul.

Djordje Cirkovic: Pot să zic doar mulțumesc și bravo pentru băieții mei. În condițiile grele din sezonul ăsta, sunt foarte mulțumit. Am avut 23 de victorii în campionat și niciodată nu am pierdut două meciuri consecutiv. Nu am intrat în niciun fel în criză și după fiecare înfrângere am avut reacție. Asta înseamnă caracter. Au crescut enorm tinerii jucători, Vasile, Andrei, Ilie, Susanu. Am avut 6 juniori debutanți, o investiție în viitorul nostru.

Echipa va pleca pe 1 august într-un cantonament de pregătire, care va fi urmat de câteva jocuri amicale, de verificare. HC Dobrogea Sud și Dinamo ar putea prefața ediția 2021/2022 în Supercupa României. Startul noului sezon este programat la sfârșitul lunii august, când va debuta Liga Zimbrilor.