Am lăsat în urmă Lisabona și am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru turneul 2 al Ligii Zimbrilor, programat în perioada 4-11 octombrie la Sala Polivalentă din Sfântu Gheorghe. Deși au fost contestatari ai sistemului adoptat de federație, varianta turneelor pe teren neutru rămâne cea mai viabilă în condițiile actuale. Chiar dacă sunt echipe cu cazuri Covid, precum CSM Bacău sau Minaur Baia Mare.

Rudi Stănescu: Mergem înainte, nu s-a pus problema amânării sau anulării turneului. Nouă ni se pare singura variantă pentru a continua competiția. Dacă s-ar juca etapă de etapă, ar fi mult mai complicat. Ar trebui să facem test la fiecare meci, iar un test individual este 200 de lei. Deja am făcut 12-13 teste, ceea ce înseamnă foarte mulți bani. Cheltuielile ar fi mai mari la deplasări. Este adevărat că la acest turneu ne așteaptă un maraton handbalistic, cu 6 meciuri oficiale în 8 zile! După jocurile mai ușoare de la primul turneu, acum vom întâlni numai adversari puternici, așa că gruel abia începe. Suntem hotărâți să rămânem pe primul loc!

Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea vor deplasa 19 jucători, incluzându-i în lot și pe tinerii Andrei Bruj, Raul Ostace și Ionuț Adrian Stănescu. Lider după 3 etape, cu 9 puncte și golaveraj +33, HC Dobrogea Sud va juca etapele 4-9 la turneul 2 de la Sfântu Gheorghe, cu CSM București (locul 2, 9 puncte), Minaur (locul 4, 9 puncte), Dunărea Călărași, Steaua, CSM Focșani și Poli Timișoara. Echipa va pleca sâmbătă, la ora 13, iar duminică, de la ora 16.30, va juca primul meci, cu CSM București.