Centrul Leon Rašo este primul handbalist sloven care va juca pentru Constanța. El a intrat de luni în programul de antrenament al “delfinilor”, alături de ceilalți cinci jucători transferați în această vară. Nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a primit oferta de la HC Dobrogea Sud.

Leon Rašo: Am vorbit cu antrenorul, mi-a spus că acest club are ambiții mari pentru sezoanele următoare. Decizia a fost una ușoară, mai ales că știam câteva lucruri despre Constanța, pe care am văzut-o în Cupa EHF. Știu că voi fi primul sloven la Constanța și asta mă ambiționează.

Play-maker-ul în vârstă de 25 de ani știe că urmează o perioadă de pregătire dificilă, în care rolul său va fi foarte important. Alături de el, la echipă au venit alți cinci jucători noi, dintre care trei din fostul spațiu ex-iugoslav, sârbul Strahinja Stankovic, croatul Marko Buvinic și bosniacul Marin Vegar.

Leon Rašo: Vreau să îi cunosc cât mai bine pe băieți, să ne înțelegem cât mai bine pe teren. Este jobul” meu să-i aduc pe toți împreună, să jucăm ca o echipă. Obiectivul meu este să câștig fiecare meci. Vom intra pe teren motivați și vom începe fiecare meci cu gândul de a cîștiga!

Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret din 2014 și component al echipei naționale de seniori la EURO 2016, unde Slovenia a încheiat pe locul 11, Rašo a evoluat în ultimele trei sezoane la Trimo Trebnje. Are în palmares Cupa Sloveniei, în 2019, cu MRK Krka, și două medalii de argint în prima ligă slovenă, ambele cucerite cu Trimo Trebnje.