Căpitanul echipei, Laurențiu Toma, sărbătorește Crăciunul acasă, la Constanța, orașul pentru care joacă neîntrerupt din… 1999. Anul viitor, se vor împlini două decenii de când Toma apără culorile echipei de handbal masculin a Constanței. Prilej de a le oferi suporterilor săi fideli un mic cadou, acum de sărbători.

”Le-am pregătit câte o surpriză celor vin la meciuri cu tricoul meu, cu numărul 14. Mă simt mândru să știu că îmi poartă tricoul, sper să fie în continuare alături de mine, am nevoie de susținerea lor”, spune Laurențiu Toma.

Laurențiu Toma (37 de ani) a prins rădăcini la Constanța. Este cetățean de onoare al orașului pentru care a câștigat 9 titluri de campion și de 7 ori Cupa României. Toma vrea să-și completeze palmaresul impresionant în 2019 cu HC Dobrogea Sud, clubul pe care l-a înființat alături de George Buricea și Ionuț Rudi Stănescu.

“Mă simt tînăr, deși vârsta nu o spune. Se fac 20 de ani de când joc la Constanța și nu vreau să mă opresc aici! E minunat să știi că ai jucat o viață aici, că te-ai dăruit cu totul să faci performanță pentru o singură echipă. Am rămas pentru că am fost dorit, iubit, respectat. Asta m-a ambiționat foarte mult să continui în acest oraș. Au fost foarte multe oferte, dar nu regret niciun moment că am ramas. Și nu am spus totul în handbal! Voi continua să joc câțiva ani.”

 

CU GÂNDUL LA PRIMĂVARA EUROPEANĂ

A fost un an bun, ne-am calificat în grupele Cupei EHF, un obiectiv foarte important pentru club. Ne-a rămas și campionatul. Va fi un retur foarte greu. Sunt echipe foarte bune care luptă pentru titlu, dar sperăm să câștigăm noi. Este o presiune mare, vremurile s-au schimbat, dar încercăm cu HCD să continuăm istoria HCM. E spun că o facem destul de bine, deja am ridicat capul mai sus decât speram să se întâmple așa repede. Am reușit în puțini ani să câștigăm două trofee importante și nu vrem să ne oprim aici”. Toma a ridicat în primăvara acestui an Cupa României deasupra capului, pentru prima dată din postura de căpitan al echipei HC Dobrogea Sud. Acum gândurile sale și ale coechipierilor zboară către prima primăvară europeană cu HCD, care va juca în februarie și martie în grupa C a Cupei EHF, alături de FC Porto, Hostelbro și Cuenca.

“Cred că vom face meciuri bune în grupe și putem să trecem mai departe. De departe, Porto este cel mai periculos adversar. Au eliminat Turda și Magdeburg, au un lot valoros, dar acasă cu orice adversar putem câștiga. Am demonstrat că suntem puternici, îmi doresc să se repete și în deplasare jocul bun de pe teren propriu Cred că putem ajunge chiar în Final 4, avem jucători cu experiență și valoare, care pot gestiona momentele importante. Iar clubul își dorește să realizeze lucruri importante.” Laurențiu privește cu încredere spre viitor.

”Vrem să avem continuitate în joc, să aducem puncte României. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul și să mergem în Liga Campionilor. Dar, pînă atunci, mi-aș dori să fim o surpriză în Europa, cum a fost la fete Craiova, care a câștigat Cupa EHF.

TOTUL PENTRU SUPORTERI

Victoriile din Europa au fost savurate de suporterii constănțeni prezenți la Sala Sporturilor, un public cunoscător de handbal.

Sunt îndreptățiți să viseze, au fost învățați cu performanța, cu meciurile bune în Europa de pe vremea HCM-ului. Noi trebuie să ridicăm ștacheta, să demonstrăm că putem fi acel grup de pe vremea HCM-ului. Mai sunt câțiva pași pînă să fim o familie, să devenim acel grup unit, să oferim publicului ce își dorește. Este un public pretențios, dar frumos, pentru care merită să lupți.

Căpitanul Laurențiu Toma a ținut să facă o urare tuturor fanilor echipei.

”Le mulțumesc în numele meu, dar și al clubului, că sunt alături de noi și ne susțin. Le promitem că vom realiza lucruri mai frumoase, de care să se mândrească. Crăciun fericit, sărbatori fericite! Și un 2019 mai bun decât a fost 2018, așa cum ne dorim și noi, la club, să realizăm lucruri mai mari.