Antrenorul coordonator al Academiei HC Dobrogea Sud a împlinit, astăzi, 60 de ani. Aihan Omer se poate mândri cu o carieră de excepție, fiind, indiscutabil, unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria handbalului românesc. Cum este la 60 de ani?

Aihan Omer: Mă bucur că nu am trecut degeaba prin handbal. Mă bucur că nu am avut mari probleme de sănătate. Familia este bine. Am o fată și un băiat, iar de acum aștept nepoți! 

Aihan Omer rămâne un antrenor activ. Este selecționerul echipei de seniori a României la beach handball, iar la HC Dobrogea Sud coordonează activitatea academiei de copii și juniori.

 

Aihan Omer: La începutul anului, ne gândeam la rezultate la nivel național cu juniorii noștri, dar a venit pandemia și ne-a dat puțin înapoi. Vrem să revenim cât mai repede la antrenamente și să ne continuăm treaba. Să facem din academia noastră o academie căutată, să-și dorească să vină la noi copii din toată țara. Avem condiții bune, antrenori buni, un club profesionist, ar trebui, încet-încet, să atragem cât mai mulți copii și juniori și să creștem jucători de valoare. Acesta este obiectivul nostru.

Aihan Omer are în palmares numeroase trofee, titluri, cupe și supercupe naționale cu Minaur Baia Mare, Fibrex Piatra Neamț și HCM Constanța, trei Challenge Cup cu UCM Reșița, zeci de participări în Liga Campionilor, cu o victorie istorică în fața Barcelonei la Constanța, numeroase prezențe în Cupa Cupelor și Cupa EHF. Aihan Omer a făcut parte din staff-urile reprezentativelor de tineret și seniori ale României ani de-a rândul. După o lungă așteptare, a reușit o calificare și o participare la Campionatul Mondial din Croația, în 2009, cu echipa națională de seniori a României. Sunt doar câteva dintre bornele unei cariere de pus în ramă.