La revedere, 2018! Bun venit, 2019! S-a încheiat un an de referință pentru clubul nostru. Începe un alt an cu obiective importante. Handbal Club Dobrogea Sud poate privi înapoi cu mândrie. Am câștigat, în martie, turneul Final Four al Cupei României, trecându-ne astfel în palmares unul dintre cele mai râvnite trofee interne. Performanța ne-a adus mult dorita prezență în Cupa EHF, pentru al doilea an la rând. În toamnă, am cules primele roade ale muncii de peste an: patru victorii europene, în meciurile cu Talent Plzen și HK Malmo, dar și o serie de succese în Liga Națională, unde ”iernăm” pe locul 2.

„Calificarea în grupele Cupei EHF este o mare performanță pentru orașul Constanța. Am visat să ajungem aici. La trei ani de la înființare, începem să călcăm pe urmele HCM-ului. Ne dorim să depășim performanțele mult titratei HCM, mai ales că am auzit vestea cu noua Sală Polivalentă care se va construi la Constanța. Gândul nostru zboară și spre Liga Campionilor!”, spune președintele Rudi Stănescu.

HC Dobrogea Sud se pregătește pentru prima sa ”primăvară europeană”. Va lupta cu FC Porto, Team Tvis Hostelbro și Liberbank Cuenca pentru sferturile Cupei EHF. De la HCM Constanța, în 2014, nicio altă echipă românească nu a trecut de faza grupelor. Întărită în vară cu handbaliști precum Mocanu, Chikovani, Kevic sau Iancu, HCD își propune obiective ambițioase.

”Trăgând linie, a fost un an bun. Am câștigat Cupa României și ne-am calificat în grupele Cupei EHF. Dacă ieșim din grupe, ar fi o performanță extraordinară, la doar trei ani de la înființare. În Liga Națională am rămas în obiectiv. Suntem pe locul 2 și ne dorim să jucăm finala campionatului, spune George Buricea.

Preocupat de forma echipei la ultimele trei meciuri ale anului, antrenorul Zvonko Sundovski le-a transmis jucătorilor că îi așteaptă cu o altă atitudine în 2019.

“Le-am spus băieților că jocul nostru trebuie să crească. Constanța susține tot timpul o echipă adevărată, care luptă până în ultimul minut, care are obiective mari”, declară Zvonko Sundovski.

Căpitanul Laurențiu Toma privește cu optimism participarea în Cupa EHF:

“Cred că vom face meciuri bune în grupe și putem să trecem mai departe, putem ajunge chiar în Final 4. Avem jucători care pot gestiona momentele importante. Iar clubul își dorește să realizeze lucruri importante. Suporterii noștri sunt îndreptățiți să viseze, au fost obișnuiți cu performanța, de pe vremea HCM-ului. Noi trebuie să ridicăm ștacheta. Este un public pretențios, dar frumos, pentru care merită să lupți!

 

IANCU, VASILE ȘI NISTOR, LOCUL 2 CU NAȚIONALA LA „4 NATIONS CUP” ÎN POLONIA

Un alt motiv de satisfacție pentru 2018 este că handbaliștii noștri au atras atenția selecționerilor datorită evoluțiilor foarte bune. Portarii Ionuț Iancu și Daniel Vasile (care va juca din ianuarie la CSM Focșani, sub formă de împrumut) și extrema dreaptă Ionuț Nistor au jucat sub bagheta lui Manuel Montoya la turneul amical “4 Nations Cup 2018” din Polonia. Tricolorii au învins Cehia cu 28-27 și au pierdut finala cu Polonia, la aruncările de departajare, cu 29-30 (24-24), în fața a 3000 de suporteri locali la Stegu Arena din Opole. Urmează, între 3 și 10 ianuarie, o săptămână de pregătire la București, iar între 10 și 14 ianuarie un alt turneu de verificare în Slovacia, în perspectiva preliminariilor EURO 2020. La reunirea echipei, programată pe 4 ianuarie, la Sala Sporturilor, vor lipsi și ceilalți jucătorii convocați la loturile naționale: Mitrevski, Markoski (Macedonia), Nikolic (Serbia), toți trei urmând să evolueze la Campionatul Mondial, dar și Vujovic (Muntenegru), Malinovic (Bosnia și Herțegovina), Chikovani (Georgia) și Saldatsenka (Belarus).