HC Dobrogea Sud vă urează „La mulți ani!” de Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai orașului nostru. Nu putem sărbători ca pe vremuri, din cauza pandemiei, dar începe să se zărească luminița de la capătul tunelului. Federația Română de Handbal a dat ordinul „Stop Joc!” pentru sezonul actual, așa că ne vom revedea din august la Sala Sporturilor. Pregătirea pentru noul sezon va începe însă mai devreme.

Rudi Stănescu: Este clar că în condițiile actuale nu avem cum să ne pregătim. Sperăm că odată cu relaxarea anunțată după 1 iunie, situația să revină la normal și să putem începe antrenamentele. Am intrat într-o vacanță forțată, iar până la 31 mai jucătorii sunt în șomaj tehnic. Probabil, ne vom reuni pe 15 iunie. Mai devreme decât de obicei, pentru că au fost două luni de inactivitate și staff-ul tehnic a hotărât să avem două luni de pregătire. Cred că sezonul va începe în jurul datei de 15 august. Noi ne-am îndeplinit obiectivele. Suntem calificați în turneul Final 4 al Cupei României, care ar putea avea loc înainte de startul noului sezon. Rămâne de văzut. Dar, mult mai important este că suntem calificați într-o cupă europeană.

HC Dobrogea Sud și-a câștigat dreptul de a evolua în Cupa EHF. În privința lotului cu care va aborda noul sezon, nu sunt anunțate deocamdată mari modificări. Vestea bună este că FRH a revenit la criteriile privind jucătorii extracomunitari. Echipele vor avea cel mult 8 handbaliști străini pe foaia de joc, dar pot fi toți extracomunitari, nu doar 3 ca până acum.

Rudi Stănescu: Ne bucură faptul că a fost anulat criteriul cu 3 extracomunitari. Avem acum o paletă mult mai mare de jucători buni și foarte buni pe care îi putem transfera. Sunt jucători valoroși din Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Brazilia sau Egipt, care evoluează în echipele lor naționale și care acum sunt eligibili pentru a juca în România. Totodată, vor fi cel puțin 8 români pe foaia de joc. Este un lucru bun pentru handbalul românesc pentru că încurajează promovarea hadbaliștilor autohtoni. Eu cred că este o cale de mijloc prin care orice club își poate face o strategie bună, inclusiv pentru obiectivele din cupele europene.