Performanță remarcabilă pentru juniorii noștri! Băieții antrenați de Yuksel Osman s-au calificat la turneul final după o evoluție foarte bună în Grupa Valoare 2, în care au înregistrat 7 victorii și doar 3 înfrîngeri. Astăzi, în ultimul meci din grupă, HC Dobrogea Sud a cedat în Sala Sporturilor în fața liderului CSM București, scor 23-27 (13-12, la pauză), dar avea deja calificarea asigurată după succesul obținut săptămîna trecută, 26-25 la Călărași. CSM București a încheiat grupa pe primul loc, cu 28 de puncte, urmată de HCD, cu 21 de puncte. CS Medgidia (18p), CSȘ2 București (15), CSȘ Călărași (12p) și CSȘ 3 Steaua (6p) mai au fiecare câte un meci de jucat.

Contra CSM-ului au evoluat pentru HCD: Gabriel Preda, Mihai Conțolencu – Ionuț Stănescu 9 goluri, Adelin Mihăilă 5, Petre Mirea 3, Cristian Urdea 1, Mircea Ilie 1, Ionuț Nichifor 1, Mircea Chifor 1, Radu Picoiu 1, Andrei Coman 1, Cristian Ciameta, David Pavlov, Radu Oprea, Vlad Olaru, Cătălin Itoafă.

  

Yuksel Osman: ”Pot spune că am avut o evoluție foarte bună, iar în ultimele etape efortul a fost unul substanțial pentru că am jucat patru meciuri în nouă zile. Au apărut și accidentările. Ne-am dorit o victorie și în ultima etapă, deși calificarea era deja realizată. Dacă aveam toată echipa sănătoasă, poate altul ar fi fost rezultatul, chiar dacă am întâlnit cea mai bună echipă din grupă. A fost un campionat greu, am pornit la drum cu o echipă construită din juniori de la CSȘ1 și Dobrogea Sud. Am dat tot ce am putut, ne vom bate pentru un loc cât mai bun la turneul final.”

Aihan Omer coordonează grupele de copii și juniori ale Academiei HC Dobrogea Sud. Performanța juniorilor II poate fi începutul unei perioade cu rezultate bune la toate categoriile de vîrstă.

Aihan Omer: ”Vrem ca, în trei-patru ani, să facem o academie puternică. Obiectivul este să ne calificăm cu toate echipele la turneele finale. Prioritar, însă, este să instruim bine copiii și să creștem jucători de valoare pentru echipa mare. Dacă vom avea și rezultate, cu atât mai bine. Calificarea juniorilor II este un început.”

Performanța juniorilor II ar putea fi urmată în acest sezon și de juniorii IV. Președintele clubului crede că și aceștia au o șansă bună.

Rudi Stănescu: ”E o mare realizare să avem o echipă deja calificată la turneul final. Munca de la academia noastră începe să dea roade. Îi așteptăm pe acești băieți să crească mari, să bată la ușa primei echipe.”

HC Dobrogea Sud va juca la turneul final în perioada 29 mai – 2 iunie. Gazda urmează să fie stabilită. Celelalte echipe deja calificate sunt: CSM Bacău (grupa valoare 1), SCM Politehnica Timișoara și CSM Râmnicu Vâlcea (grupa valoare 3) și Academia Minaur Baia Mare (grupa valoare 4). Luptă încă pentru ultimele locuri calificante CSȘ Galați și LPS Piatra Neamț (grupa 1), Potaissa Turda și Dinamo Brașov (grupa 4).