Sorții au decis astăzi: adversarul nostru din turul I preliminar al EHF European League este echipa maghiară Csurgoi Kezilabda Klub. Primul meci se va juca pe 28 sau 29 august în Ungaria, iar returul pe 4 sau 5 septembrie la Constanța. Csurgoi nu este chiar o necunoscută pentru noi, având în vedere că i-am mai întânit în turul II al Cupei EHF în octombrie 2019. Atunci, ungurii s-au calificat datorită faptului că au marcat mai multe goluri la Constanța, unde au câștigat cu 24-22. Delfinii s-au impus în retur cu 21-19, scorul general fiind 53-53! Datele problemei s-au mai schimbat de atunci.

Djordje Cirkovic: Prima impresie este că se putea și mai rău, dar și mai bine. Nu putem spune că este un adversar ușor pentru că anul ăsta, în aprilie, a câștigat cu Veszprem în campionat. Nu e aceeași echipă cu care am jucat în 2019. E adevărat, au schimbat antrenorul și 5-6 jucători. Știm că joacă mult mai bine acasă. E bine că avem primul meci la ei și că avem timp să ne pregătim. De azi începem treaba, strângem informații. Eu sunt optimist, obiectivul nostru este să ne calificăm în grupe.

Djordje Cirkovic a fost instalat la Constanța în octombrie 2019, în locul lui Zvonko Sundovski, chiar înainte de dubla cu Csurgoi, din Cupa EHF, și a avut puțin timp la dispoziție să pregătească primul meci. După victoria din Ungaria, Ciro a reușit un șir de succese și a condus echipa în ultimele două sezoane. Csurgoi s-a despărțit între timp de antrenorul sârb Alem Toskic, plecat la Celje. În locul său a fost numit, luna trecută, spaniolul Mariano Ortega, campion mondial ca jucător cu naționala iberică. Secundul acestuia a rămas sârbul Darko Pavlovic, fostul jucător al lui HCM Constanța.

Zoran Nikolic: Sunt mulțumit de tragere. Am văzut că au plecat mulți jucători. Avem timp să pregătim meciurile, dar o să fie o perioadă grea atunci, avem și Supercupa cu Dinamo. De ieri au venit la antrenamente și jucătorii noi, cu emoție, dar și cu energie. Trebuie să ne pregătim bine în vara asta, să fim în formă la meciurile cu Csurgoi. Să facem un rezultat bun acolo și în retur abia aștept să jucăm cu spectatorii, aici la noi.

Echipa va pleca, la începutul lunii viitoare, într-un cantonament de pregătire lângă Belgrad, unde va juca amicale cu echipe din prima ligă a Serbiei: Jugovic Kac, Metaloplastika Sabac și Partizan Belgrad.