Handbaliștii noștri au efectuat antrenamentul oficial astăzi după-amiază în Grakjaer Arena Hostelbro, unde vor juca mâine, de la ora 16.00 (ora României), primul meci din Grupa C a Cupei EHF. Zvonko Sundovski a condus o ședință de pregătire pentru acomodarea cu sala și menținerea în tonus după o deplasare lungă, începută la primele ore ale dimineții. Delegația constănțeană a zburat de pe aeroportul Henri Coandă din București cu direcția Bilund, via Varșovia, și a ajuns cu autocarul în Hostelbro, micul oraș de 35.000 de locuitori din nord-vestul Danemarcei. Inaugurată în 2011, Grakjaer Arena dispune de 3250 de locuri și va fi cu siguranță plină la ora meciului, având în vedere că TT Hostelbro le-a făcut o surpriză fanilor, care vor avea intrarea gratuită.

 

PREGĂTIȚI PENTRU UN MECI DIFICIL

Handbaliștii noștri au plecat încrezători în Danemarca, însă conștienți că îi așteaptă un meci extrem de dificil. George Buricea avertiza după victoria cu Minaur de marți că, în ciuda moralului foarte bun, echipa va trebui să-și ridice nivelul jocului și nivelul de concentrare pentru a spera la un rezultat bun. Team Tvis Hostelbro a câștigat și ea marți pe terenul lui Silkeborg, echipă calificată în play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

”A fost un start bun de an pentru noi, de la meci la meci jucăm mai bine. La ultimul meci, cu Minaur, am arătat că suntem într-o formă bună. Trebuie să jucăm bine în atac și în apărare și să venim cu 3 puncte. I-am văzut pe video, sunt buni. Trebuie să dăm 100% pe teren și poate mai mult, ca să câștigăm!”, spune centrul croat Janko Kevic.

Interul dreapta sârb Nikola Crnoglavac, golgheterul echipei, a arătat o formă promițătoare în acest an după ce în decembrie a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi.

”Mă simt bine, pregătit pentru meciurile foarte grele pe care le vom juca miercuri – sâmbătă – miercuri. Mergem pas cu pas pentru victorii. Acum întâlnim școala scandinavă, cu un handbal frumos, în viteză. Noi trebuie să facem repliere rapidă, știm cum joacă. O să fie greu, normal, dar, dacă jucăm handbalul nostru, cred că nu vom avea probleme. Ei sunt pe locul 3 în Danemarca, noi pe 2 în România. Să vedem cine e mai bun”, spune Nikola Crnoglavac.

 

CUNOȘTINȚE VECHI LA HOSTELBRO

HC Dobrogea Sud pare a avea de partea sa o mai mare experiență, dar nici Hostelbro nu stă rău la acest capitol. Veteranul echipei este pivotul islandez Vignir Svavarsson (38 ani), medaliat cu bronz la Campionatul European din 2010, care a evoluat în Bundesliga pentru Lemgo, Hannover și Minden. Atât el, cât și antrenorul finlandez Patrick Westerholm (44 ani), au evoluat cu Skjern împotriva HCM Constanța, în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, în 2006. Buricea, Toma și Stănescu le-au fost adversari atunci și au câștigat ambele manșe! Interul dreapta danez Peter Balling (28 ani), participant la EURO 2016, și interul stânga suedez Viktor Ostlund (27 ani), vicecampion european în 2018, sunt piese de bază, alături de portarul danez Sebastian Frandsen, campion mondial de tineret în 2013! În ultimii 4 ani, TTH a evoluat neîntrerupt în Europa, în Cupa EHF sau Liga Campionilor. Cea mai mare performanță externă este “bronzul” Cupei EHF din 2013. Pe plan intern a cucerit de două ori Cupa și o dată Supercupa, iar în 2016 a fost vicecampioana Danemarcei. Meciul va fi arbitrat de elvețienii A.Buache și M.Meyer. La ora 20.00 va începe și partida FC Porto Sofarma – Liberbank Cuenca.