De astăzi, echipa noastră își concentrează toată energia pe dubla cu Sporting Lisabona, care ne poate aduce o calificare istorică în grupele nou-înființatei EHF European League. “Delfinii” s-au întors lideri în Liga Zimbrilor de la turneul din Sfântu Gheorghe, unde s-au disputat primele trei etape ale sezonului. Vineri au avut zi de odihnă, iar de astăzi sunt la antrenamente în Sala Sporturilor, unde îi vor înfrunta marți pe cei de la Sporting.

 

Rudi Stănescu: Am avut un start bun de sezon, cu trei victorii și, datorită golaverajului, suntem pe primul loc. Am pierdut finala cupei, cu Dinamo, dar am jucat bine 45 de minute și consider că anul acesta suntem mult mai aproape de ei. Chiar dacă rămân favoriți, ne vom lupta pentru titlu. Meciurile grele abia încep. Ne pregătim pentru o dublă foarte importantă cu Sporting Lisabona, o echipă foarte bună care a jucat, în ultimele sezoane, în Liga Campionilor. Handbalul portughez a progresat foarte mult, avem și noi experiența cu Porto, din urmă cu două sezoane, din grupele Cupei EHF. Este clar că adversarii noștri au prima șansă, dar suntem capabili să ne batem cu ei. Sper să facem două meciuri mari și să reușim să ne calificăm.

 sursa:www.sporting.pt

Și Sporting Lisabona a început bine sezonul intern. Echipa antrenată de Rui Silva a debutat pe 12 septembrie în prima ligă portugheză cu o victorie clară în propriul fief: 31-17 cu Boavista Porto. Vineri seară, “leii” s-au impus în deplasarea de la Gaia cu 32-27. Antrenorul a vorbit despre duelul cu Dobrogea Sud, pentru site-ul oficial al clubului portughez, după succesul de la Gaia.

Rui Silva: În România va fi un meci total diferit, cu o echipă mult mai competitivă. Ne așteaptă și un drum lung, dar vom pleca devreme pentru a avea o zi să pregătim meciul acolo. Echipa este concentrată și motivată și își dorește să joace în grupele Europa League. Știm că va fi o dublă întâlnire, ne dorim să câștigăm acolo și să obținem calificarea acasă.

HC Dobrogea Sud – Sporting Lisabona se joacă marți, de la ora 19.45, în Sala Sporturilor din Constanța.