Patru victorii în patru etape! Echipa noastră s-a impus în derby-ul etapei a 4-a din Liga Zimbrilor, 30-27  cu CSM București și se menține pe primul loc în clasament, cu 12 puncte din 12 posibile. Prima repriză a meciului de la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Am avut 3-0, dar CSM a revenit și a preluat conducerea pe mâna brazilianului Nantes Campos (9 goluri din 10 aruncări!) și a „locotenentului” său, bosniacul Davidovic. Eficacitatea lui Andrei ne-a ținut aproape, iar Djordje Cirkovic a schimbat sistemul în apărare și jucătorii lui Eliodor Voica s-au lovit de un 5+1, cu Buricea avansat, care a întors scorul în favoarea noastră: 15-14 la pauză. Vasile a deținut startul reprizei secunde, cu parade, inclusiv la 7 metri, și un gol din poartă în poartă. Șandru a ieșit la rampă cu finalizări și asisst-uri, iar băieții noștri au accelerat la 24-21, în minutul 45. Foarte activi interii noștri, rusul Komogorov și muntenegreanul Radojevic, care au contribuit cu goluri importante la victorie, alături de extremele Andrei și Nistor. De la 28-23 (min.51), am menținut avantajul de 4 goluri până în ultimele secunde, când Șandru a marcat pentru 30-26, iar bucureștenii au primit permisiunea de a stabili scorul final: 30-27.

Echipele: HC Dobrogea Sud (Djordje Cirkovic): Iancu, Vasile 1 gol – Nistor 4 goluri, Radojevic 5, Onur Ersin, Nikolic 1, Komogorov 5, Andrei 9 (3x7m); Simovic 1, Șandru 3, Chikovani, Buricea, Susanu 1 gol. Nu au jucat Chiuffa, Ilie, Stănescu, Bruj și Ostace / CSM București (Eliodor Voica): Krupa – Campos Nantes 11 goluri, Davidovic 3, Fotache, Rotaru 1, Onyejekwe 5, Ungureanu, Tărîță 1, Teixeira 2, Predragovic 2, Mazilescu 1, Militaru, Jerebie, Becheru 1.

Rudi Stănescu: A fost o victorie muncită, foarte importantă pentru moralul echipei. Ne-am păstrat primul loc în clasament. Rămânem concentrați, ne așteaptă un alt meci greu, cu Focșani.

În urma testelor Covid-19 efectuate vineri, 2 octombrie, trei jucători ai echipei noastre au ieșit cu rezultat neconcludent și au fost nevoiți să repete testul. La a doua serie de teste, sâmbătă, 3 octombrie, doi dintre ei au primit rezultat negativ, iar unul a ieșit pozitiv. Acesta nu a mai făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe, clubul nostru a înștiințat DSP-ul, iar jucătorul urmează protocolul medical impus de către autorități.

Luni, de la ora 16.30, jucăm cu CSM Focșani, în direct la TVR1. CSM Focșani a învins clar, scor 26-19, pe nou-promovata CSU Din Suceava și are 6 puncte după primele 4 etape.

HC Dobrogea Sud și Dinamo sunt singurele echipe cu punctaj maxim după 4 etape. Dinamo a învins Potaissa Turda cu 29-26. HC Buzău și Steaua au remizat, 28-28, CSM Vaslui a învins-o pe CSM Făgăraș, cu 26-23, iar Dunărea Călărași a dispus cu 31-21 de CSM Reșița. Meciurile CSM Bacău – Poli Timișoara și CSM Magnum Botoșani – Minaur nu s-au disputat pentru că primele echipe nu s-au putut prezenta la turneul de la Sfântu Gheorghe din cauza cazurilor Covid. Ele vor pierde meciurile cu 0-10.