Intrați în vacanță înainte de Crăciun, băieții noștri vor reveni la antrenamente pe 11 ianuarie, data la care este programată reunirea lotului, la Sala Sporturilor din Constanța. Pentru unii dintre ei, va fi însă o vacanță… activă. În aceste zile, tinerii Daniel Vasile, Alexandru Andrei și Gabriel Ilie se află în cantonamentul echipei naționale de seniori a României, la București, unde selecționerul Rareș Fortuneanu conduce un stagiu de pregătire centralizat, în Sala Apollo. ”Tricolorii” nu vor susține niciun amical în această perioadă, pentru că primele meciuri oficiale vor avea loc în martie, contra selecționatei Kosovo, în preliminariile EURO 2022.

Învinsă de România, în octombrie, la Baia Mare, Muntenegru va juca două meciuri tari la început de an, contra Suediei, liderul grupei a 8-a. Pivotul nostru, Nebojsa Simovic (foto), a fost convocat pentru meciurile de la Podgorica (6 ianuarie) și Eskilstuna (9 ianuarie). Și centrul Onur Ersin a fost convocat la naționala Turciei, pentru dubla cu Polonia, din 6 și 10 ianuarie, meciuri contând pentru grupa a 5-a preliminară a EURO 2022. Simovic și Ersin vor reveni apoi la Constanța, în prima săptămână după reunire.

Vom avea și un jucător la Campionatul Mondial din Egipt. Extrema dreaptă Fabio Rocha Chiuffa (foto, alături de Onur) face parte din lotul Braziliei, care va evolua în Grupa B, alături de Spania, Tunisia și Polonia, la competiția programată între 13 și 31 ianuarie.