2020 rămâne în urmă, 2021 vine cu speranțe pentru noi toți. Dobrogea Sud continuă lupta pentru obiective și îi așteaptă pe fani în tribune. Președintele Rudi Stănescu spune că, în ciuda tuturor dificultăților, clubul nostru a navigat cu bine prin apele tulburi ale pandemiei și că există  motive de satisfacție și de optimism în privința viitorului.

Rudi Stănescu: A fost un an foarte greu. Am fost obligați să ne adaptăm din mers pentru că, din cauza pandemiei, data începerii campionatului s-a mutat de trei ori. Handbalul a fost primul sport de sală care a început competițiile în noul sezon. Cu bune, cu rele, a mers înainte, asta ne-am dorit. Am reușit să ne găsim ritmul, să ajungem la un nivel destul de bun și, zic eu, să facem un tur de campionat foarte bun. Au fost și rezultate neașteptate, surprize mari. E clar că pandemia ne-a afectat pe toți, nu s-a început pregătirea normal, iar forma fizică a variat foarte mult de la o lună la alta. Dar, am reușit să facem un program prin care jucătorii să ajungă la forma optimă la meciurile importante.

 Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au început noul sezon cu o echipă schimbată, în care au debutat patru jucători transferați în vară, rusul Komogorov, croatul Blazevic, turcul Ersin și muntenegreanul Radojevic, dar și câțiva puști din pepiniera proprie, Ostace, Stănescu, Bruj, Chilianu, Preda și Moroșanu.

Rudi Stănescu: Am adus jucători noi. Unii s-au acomodat, alții mai puțin. Dar, ce ne bucură foarte mult, este faptul că am promovat jucători tineri. Asta ne dorim. Scopul academiei noastre de handbal este să creștem jucători tineri români, jucători constănțeni, pe care să-i promovăm la echipa mare. Mulți chiar au confirmat, iar asta nu face decât să ne dea speranțe că academia noastră produce și că suntem pe un drum bun. La meciul cu Turda ne-au lipsit 9 jucători din motive de sănătate și, totuși, am reușit să alcătuim o echipă competitivă. Trei jucători au debutat în prima ligă la acest meci și mă bucur că au făcut-o bine. Ne dă speranțe pentru viitor.

PRIMA DORINȚĂ PENTRU 2021: SĂ JUCĂM ACASĂ, CU FANII ÎN TRIBUNE

HC Dobrogea Sud încheie prima parte a sezonului cu un bilanț pozitiv în Liga Zimbrilor, unde am încheiat turul cu 12 victorii și un loc 3 care ne menține în cursa pentru titlu. În 2021 se va decerna și Cupa României, trofeu pentru care vom lupta alături de celelalte 15 echipe din prima ligă. Cel mai mare of rămâne lipsa fanilor la meciuri și faptul că nu putem juca în propria sală. Este prima mare dorință pe care Dobrogea Sud și-o pune pentru 2021.

Rudi Stănescu: După un an atât de greu, putem spune că suntem pe plus, chiar dacă am pierdut 3 meciuri în campionat. Suntem în grafic și continuăm lupta pentru obiectivele noastre. Se pot întâmpla multe până la sfârșitul sezonului, campionatul nu e nici pe departe jucat. În 2021, ne dorim să fim sănătoși, să ne continuăm activitatea. În primul rând, așteptăm cât mai repede suporterii în tribune. Ne dorim să îi simțim din nou aproape, lângă noi. Este foarte greu ca sportiv, ca echipă, să joci fără fani. Sperăm să putem juca din nou acasă, cu spectatori.