Cel mai așteptat meci al etapei a 28-a s-a jucat în Sala Rapid din București. Despărțite de numai două puncte, cele două rivale au dat o luptă decisivă pentru locul 2. Potaissa Turda (68 puncte) s-a impus cu 27-24 și mai are nevoie de un punct în ultima etapă, cu Minaur, pentru a fi sigură de câștigarea medaliilor de argint în ediția 2020/2021 a Ligii Zimbrilor. HC Dobrogea Sud (63 puncte) joacă luni cu CSM Vaslui și marți cu HC Buzău. Echipa noastră are medaliile de bronz asigurate și păstrează șanse teoretice la locul 2, condiția fiind ca Turda să piardă marți, cu Minaur, în condițiile în care luni va sta.

Evoluția scorului: 6-3 (minutul 10), 7-7 (minutul 15), 10-16 (minutul 30), 16-19 (minutul 35), 19-25 (minutul 50).

Iancu a apărat excelent, dar în poarta adversă Șelaru a fost și el de netrecut între minutele 22 și 29, iar Turda s-a desprins pe tabelă. Joc tare în apărare al ardelenilor. Pop trebuia eliminat după ce l-a blocat neregulamentar în mai multe rânduri pe Nikolic. În plus, Chikovani s-a accidentat în ultimul minut al primei reprize, după ce s-a ciocnit cu Rohozneanu, fază la care arbitrii Stark și Ștefan au dictat forțare comisă de georgian! Chikovani nu a mai putut continua jocul, o pierdere grea pentru Djordje Cirkovic, care a schimbat sistemul defensiv, într-un 4-2, cu Buricea avansat, și a reușit să-i surprindă pe adversari în debutul reprizei secunde. Din păcate, deși ne-am apropiat la 3 goluri, 16-19, în minutul 35, nu am reușit să egalăm. Dragas și Ghiță au fost „tunarii” ardelenilor și au marcat constant de la 9 metri, în timp ce noi am ratat foarte mult, chiar și de la 7 metri, în trei rânduri. Irimuș a fost și el inspirat între buturile turdenilor și a închis poarta în finalul partidei.

Echipele: HC Dobrogea Sud (Djordje Cirkovic): Iancu, Vasile – Andrei 4 goluri, Chiuffa 3, Ilie 4, Komogorov 4, Nistor 3, Șandru 2, Chikovani 2, Nikolic 2, Buricea, Simovic, Susanu, Stănescu, Ignat / Potaissa Turda (Horațiu Gal): Șelaru, Irimuș – Dragas 9 goluri, Ghiță 8 (1x7m), Thalmaier 3, Huba 2, Pop 2, Pavel 1, Cîntec 1, Zacaciurin 1, Dumitriu, Rohozneanu, Lazăr, Pințoiu, Ghivil, Savic.