Vom debuta în noua competiție European Handball League contra echipei HC Victor Stavropol din Rusia. Tragerea la sorți de la Viena a stabilit, cu puțin timp în urmă, ca echipa noastră să dispute manșa tur la Constanța, pe 29 sau 30 august, manșa secundă urmând să aibă loc, o săptămână mai târziu, la Stavropol. Centrul administrative al regiunii cu același nume, Stavropol este amplasat în sud-vestul Rusiei, în mijlocul lanțului muntos caucazian și are o populație de 350.000 de locuitori. Echipa HC Victor a încheiat pe locul 2 ultima ediție de campionat în Rusia, întreruptă ca și în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Rudi Stănescu: Este un adversar care ne convine. SKA Minsk și Metalurg Skopje erau echipe mai tari. Ar fi fost bine să jucăm, poate, și cu HC Butel Skopje, pentru că nu ne trebuia viză de Macedonia. Aici va fi o problemă cu viza pentru că este vorba despre Rusia. Noul nostru jucător, Komogorov, va veni la Constanța abia peste o săptămână și jumătate, poate două, din cauza vizei. Noi vrem să le propunem să jucăm ambele meciuri la Constanța. Suntem optimiști. Sperăm să trecem de ruși și să ne calificăm în turul al doilea.

Deși în ultimii ani a evoluat în afara Rusiei, interul stânga Vitaly Komogorov, noua achiziție a echipei noastre, ne-ar putea oferi informații utile despre adversari. Tot în turul I al competiției, Potaissa Turda va întâlni echipa croată HRK Gorica și va disputa prima manșă pe teren propriu.