„Delfinii” au debutat cu dreptul în noul sezon din Liga Zimbrilor, astăzi, la Sala Sporturilor, în fața propriilor suporteri. Echipa antrenată de Djordje Cirkovic și George Buricea a făcut o primă repriză foarte bună și a intrat la vestiare cu un avantaj de 6 goluri, 17-11. După 15 minute echilibrate, băieții noștri au preluat definitiv controlul partidei, iar eficacitatea trio-ului Andrei – Nistor – Chikovani a făcut repede diferența, în condițiile unei apărări tot mai exacte și a paradelor reușite de Vasile. După pauză, Rudi Stănescu i-a dat credit tânărului Preda, iar puștiul promovat anul trecut de la echipa a doua a avut o evoluție entuziasmantă. „Delfinii” au câștigat și repriza secundă, cu un gol, și au bifat primele 3 puncte din acest sezon în campionat.

Gabriel Preda: A fost o senzație extraordinară, mai ales că am avut fanii alături. M-au încurajat și m-am simțit foarte bine. Totul a mers foarte bine pentru echipă și mă bucur pentru această victorie meritată. Am avut foarte mari emoții. Este pentru prima oară când joc acasă pentru prima echipă, cu atât de mulți spectatori, dar a fost OK, am gestionat bine meciul. Sunt pregătit 100% pentru meciurile următoare.

Laurențiu Toma: A fost o victorie clară, dar muncită în același timp. Mă bucur că au jucat și tinerii. Gabi Preda a reușit să-l înlocuiască pe Dani Vasile cu brio. Asta ne dă speranțe pentru viitor, faptul că ne putem baza pe fiecare jucător în parte.

Rudi Stănescu: Începem cu dreptul și în campionat. Ne așteptam la un meci greu, la o replică dură, pentru că toate meciurile cu ei au fost la mare luptă. Dar noi azi am fost mai buni, am fost echipa mai matură, în ciuda faptului că suntem cea mai tânără echipă din campionat. Am gestionat cum trebuie meciul. Nu avem accidentați și suntem încrezători pentru următorul meci, care va fi peste 3 zile, la București.

La HC Buzău a evoluat, pe final, și fostul nostru jucător Alexandru Popa, care și-a făcut astfel debutul în Liga Zimbrilor. Pivotul constănțean, în vârstă de 22 de ani, a început handbalul la grupele de juniori de la HCM Constanța și a evoluat pentru HC Dobrogea Sud în Divizia A, în sezoanele 2018/2019 și 2020/2021. Alex Popa a semnat în această vară cu gruparea buzoiană.

Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic, George Buricea, Rudi Stănescu): Vasile, Preda – Andrei 8 goluri (3x7m), Nistor 5, Chikovani 5, Buvinic 4, Ilie 3 (1), Caba 2, Nikolic 1, Raso 1, Susanu 1, Stănescu 1, Komogorov, Vegar, Stankovic, Loghin / HC Buzău (Pero Milosevic, Bogdan Constantin): Manole, Crăciunescu, Babasafari – Glendza 6 goluri (1x7m), Esteki 6, Dumitrana 4, Milosevic 2, Broască 2, Nosrati 2, Baros 1, Bălan 1, Mironescu, Baican, Pelidija, Popa. Arbitri: A.Constantin (București), L.Gal (Harghita).

Rezultate etapa a II-a: Universitatea Cluj – Poli Timișoara 20-19, CSM Bacău – Dinamo 30-35, CSM Alexandria – Potaissa Turda 26-28, CSU Din Suceava – Minaur Baia Mare 25-26, HC Vaslui – Steaua 24-25, CSM Focșani – CSM București 30-26.

Meciul CSM București – HC Dobrogea Sud, restanță din etapa I a Ligii Zimbrilor, se va juca miercuri, 15 septembrie, de la ora 16.00, și va fi transmis în direct de TVR2.

Celelalte rezultate din etapa I: Potaissa Turda – HC Vaslui 31-24, HC Buzău – CSM Alexandri 23-22, Universitatea Cluj – CSU Din Suceava 28-27, Dinamo – Minaur 33-17, Steaua – CSM Bacău 35-29, Poli Timișoara – CSM Focșani 20-27.