Nu am reușit rezultatul dorit în această seară. A fost schimbarea de atitudine așteptată, s-a jucat cu inima, băieții s-au bătut pentru fiecare minge, dar au ratat prea mult, iar adversarii ne-au taxat. Arbitrajul a fost de meci în deplasare și am pierdut frâiele jocului încă din prima repriză. Și, totuși, am revenit de la 4-11 la 9-12 la pauză și am reușit apoi să trecem în avantaj: 19-18! Csurgo s-a impus până la urmă cu 24-22 și are prima șansă la calificare. Noul antrenor, Djordje Cirkovic, a debutat cu o înfrângere, dar este încrezător că echipa poate evolua în bine.

Djordje Cirkovic: Am primit exact ce am cerut de la jucători, energie și atitudine,. Dar, se vede că a intrat frica în băieți. Pe plan tactic avem multe probleme. Am ajuns, cu atitudine și apărare bună, la plus 1 gol, dar am pierdut foarte ușor avantajul. Dacă avem așa atitudine, cu siguranță vom crește. E greu după ce pierzi acasă, să mai întorci calificarea. Csurgo este o echipă bine organizată. Vom vedea și cum va fi arbitrajul acolo, dar nu se știe niciodată. 

Arbitrii austrieci Bolic și Hurich au tolerat  jocul tare al oaspeților în prima repriză, când au luat câteva decizii eronate în defavoarea echipei noastre, în momentele de echilibru. Au continuat să fie vedetele jocului și au dictat eliminări cu duiumul: 6 la noi și 9 la oaspeți!

George Buricea: Atitudinea s-a schimbat total, băieții au dat totul pe teren, dar cu un asemenea arbitraj… E bătaie de joc ce s-a întâmplat. Și știe toată lumea de unde avem acest arbitraj, de la cei care s-au dat singuri afară și pe care unii îi plâng acum! Cu un asemenea arbitraj acolo, te distrug. 

Darko Pavlovic, fostul jucător al HCM-ului în sezonul 2009/2010, s-a întors la Constanța în postura de adversar. Este secundul lui Alem Toskic la Csurgo, unde și-a încheiat cariera de handbalist.

Darko Pavlovic: După 9 ani am venit la Constanța. Știam că meciul va fi foarte greu. Dar am vorbit să jucăm din primul până în ultimul minut la fel de concentrați. Astăzi am câștigat, dar este prima parte. La Csurgo ne așteaptă a doua parte. 

Echipele: HC Dobrogea Sud: Hendawy, Vasile, Iancu – Nikolic 5 goluri, Malinovic 4, Chikovani 4, Andrei 3, Simovic 2, Omar 2, Chiuffa 1, Rotaru 1, Csog, Susanu / Csurgo: Zaponsek 1 gol, Pallag – Hanusz 5 goluri, Hadziomerovic 4, Nagy 4, Potocnik 3, Vasic 3, Astrashapkin 2, Gebhardt 2, Cehte, Kovacevic, Leimeter, Oslak, Vasvari.

Meciul retur se va juca pe 12 octombrie, la Csurgo.