VICTORIEEE! Echipa noastră încheie cu un parcurs perfect pe teren propriu prima parte a sezonului: 9 succese în 9 meciuri jucate! Și urcă pe primul loc, pentru cel puțin o săptămână, având două jocuri în plus față de campioana Dinamo. La ultimul meci disputat anul acesta în Sala Sporturilor, contra lui CSM București, în prima etapă a returului Ligii Naționale, băieții antrenați de George Buricea au fost permanent la timona partidei și le-au oferit spectacol fanilor noștri. „Delfinii” au condus cu 11-5, după ce Nikolic a finalizat de la semicerc două atacuri poziționale, la limita pasivului, iar Caba a fructificat, pe contraatac, o intercepție reușită de apărarea noastră. CSM a redus din diferență, la 11-8, dar Vasile, din nou în mare formă, a înscris din poartă în poartă. Nikolic a semnat ultima reușită pentru un avantaj consistent la pauză, 13-8, pe care băieții noștri l-au conservat până la final, 25-20.
Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenori George Buricea, Rudi Stănescu): Vasile 1 gol, Chilianu – Nistor 5 goluri (5x7m), Nikolic 4, Komogorov 3, Buvinici 3, Susanu 3, Caba 2, Stankovic 1 (1), Andrei 1, Chikovani 1, Ilie 1, Vegar, Stănescu, Bruj, Loghin / CSM București (Eliodor Voica, Bogdan Voica, Sorin Toacsen): Bucătaru – Tărîță 5 (3), Turcu 3, Ungureanu 3, Botea 2, Asoltanei 2 (1), Teixeira 1, Jerebie 1, Rotaru 1, Mitu 1, D.Voica, Capotă, Aslanian, Onyejekwe, Szasz, Baciu.
George Buricea: Este extraordinar că terminăm anul fără înfrângere acasă. Le mulțumesc băieților pentru că au muncit și am reușit să mai scoatem din greșelile pe care le-am făcut în ultimele două meciuri. E adevărat, le-am câștigat, dar vreau să văd progres de la meci la meci, să eliminăm greșelile tehnice, neprovocate, cu mingi la adversar, care ne fac probleme. Azi au fost mult mai puține, s-a simțit asta, iar apărarea a fost încă o dată extraordinară. Vrem să mergem pe drumul ăsta, pentru că încă nu s-a terminat. Ne așteaptă un meci foarte greu la Buzău.
SUPORTERII, LA ÎNĂLȚIME! DANI VASILE, VOTAT DE FANI JUCĂTORUL LUNII NOIEMBRIE
Daniel Vasile a fost votat jucătorul lunii noiembrie, de către suporteri, în sondajul lansat pe paginile de Facebook și Instagram ale clubului nostru. Primul fan care a reacționat pe Instagram după anunțarea rezultatului, Daniel Lipara, a primit o eșarfă cu însemnele echipei și șansa de a-i înmâna trofeul lui Dani Vasile. Un premiu care l-a motivat și mai mult pe portarul nostru.
Daniel Vasile: Ne-am pregătit foarte bine și am avut o apărare de netrecut. Voiam să simțim suporterii aproape. Se apropie vacanța, devine tot mai greu să te concentrezi și ai nevoie de un imbold. Ei ni l-au oferit. Premiul? Contează mult pentru mine faptul că este oferit de suporteri. Este o inițiativă bună. Ni se oferă șansa să ne cunoaștem mai bine unii cu alții.
Ionuț Nistor a fost brațul sigur la 7 metri în acest meci. Căpitanul a băgat tot în ațe: 5 din 5!
Ionuț Nistor: Am câștigat și astăzi. Nu am pierdut niciun meci acasă în acest sezon. Le mulțumim suporterilor că au venit în număr atât de mare, le-am simțit sprijinul și le dedicăm această victorie.
Rudi Stănescu: Le mulțumim fanilor noștri. Nu a contat că jucăm dimineață, au venit, ne-au fost alături și ne-au susținut, iar le-am oferit un meci de calitate. O victorie frumoasă, chiar mai lejeră decât ne așteptam. Ne gândim acum la următorul meci, cel de la Buzău, unde mergem să câștigăm.
Cu această victorie, în prologul etapei a 14-a, HC Dobrogea Sud (37 puncte) se instalează pe primul loc, pentru cel puțin o săptămână! Dinamo (36 puncte) va juca sâmbăta viitoare cu Minaur (25p), la Baia Mare, și mai are și restanța cu Steaua (30p), pe 15 decembrie. HCD va susține ultimul meci din 2021 duminica viitoare, în deplasare, cu HC Buzău, în etapa a 15-a a Ligii Naționale.