Băieții noștri au părăsit Constanța cu un obiectiv clar: să se întoarcă acasă cu 6 puncte! Joi, la Alexandria și duminică, la Suceava, “delfinii” vor lupta pentru victorie și pornesc în ambele partide din postura de favoriți. Una care trebuie confirmată însă prin evoluții pe măsură.
Rudi Stănescu: Sunt două meciuri în 3 zile. Două meciuri incomode, de uzură, dar suntem profesioniști și maturi și mergem să le câștigăm, ca să ne consolidăm poziția de top din clasament.
După pauza rezervată echipelor naționale, antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea îi “reconectează” din mers pe Vasile, Nistor, Vegar și Chikovani la tensiunea meciurilor de campionat.
George Buricea: Sunt două meciuri grele. Fiecare echipă vrea să își câștige acasă punctele. E adevărat, la Alexandria, jucăm cu codașa clasamentului, dar, dacă ne uităm pe rezultate, vedem că au pierdut unele meciuri la 1-2-3 goluri, jucând foarte bine. La Suceava, Minaur a câștigat la un gol, cu mare noroc. Deci trebuie să joci foarte serios ca să îți câștigi punctele în deplasare. Vom avea două deplasări foarte grele, dar trebuie să ne respectăm blazonul și să câștigăm. Obiectivul nostru este să câștigăm ultimele 7 meciuri din acest an și să rămînem în coasta lui Dinamo.
Căpitanul Ionuț Nistor se gândește deja și la meciul de săptămâna viitoare, cu CSM Focșani, pe care echipa noastră îl va disputa, joi, la Sala Sporturilor.
Ionuț Nistor: Ne așteaptă 3 meciuri foarte grele, dar nu avem voie să pierdem niciun punct. Trebuie să ne mobilizăm, să ne concentrăm la maximum și să luăm toate cele 9 puncte puse în joc. Primul hop este la Alexandria, o echipă cu care mulți s-au chinuit. Trebuie să dăm totul pe teren și să câștigăm.
Etapa a 9-a a debutat cu două rezultate așteptate: Dinamo București – CSM București 29-25 și Potaissa Turda – CSU Din Suceava 31-26. Celelalte meciuri se vor juca joi – CSM Bacău – Universitatea Cluj (ora 12.00), Steaua București – HC Buzău (ora 16.00, TVR 2), CSM Alexandria – HC Dobrogea Sud (17.30), CS Minaur Baia Mare – Politehnica Timișoara (18.00), CSM Vaslui – CSM Focșani (18.00).