George Buricea a fost omul meciului cu CSM Focșani. Când ne-a fost mai greu, și-a asumat responsabilitatea finalizării și ne-a arătat ce înseamnă să ai peste 20 de ani de handbal în prima ligă a României! Cel mai titrat jucător român în activitate a decis cu două acțiuni rapide soarta meciului, la 25-24 și 26-26. A marcat golul decisiv, care ne-a adus alte 3 puncte importante în cursa pentru o medalie. „Delfinii” s-au impus cu 27-26 la Sepsi Arena, după ce au condus cu 13-10 la pauză și 24-19, în minutul 47.

George Buricea: Nu am avut multe schimbări și am căzut puțin fizic. S-a văzut puțină precipitare pe final și a fost îndeajuns ca ei să revină în joc. Sunt fericit că am putut să ajut cu două goluri decisive într-un meci foarte greu, cu Focșani, o echipă care se luptă pentru fiecare minge. Mă ajută experiența în faze de genul acesta.

Antrenorul Djordje Cirkovic a mers pe mâna veteranului său, în condițiile în care Ciprian Șandru, nerefăcut după o accidentare la gambă, a lipsit în centru. Exact acolo a fost nevoie de George Buricea, care a „mirosit” breșele în apărarea avansată cu care fostul său coechipier, Dalibor Cutura, antrenorul focșănenilor, i-a întâmpinat pe „delfini” în finalul partidei.

Djordje Cirkovic: Un meci foarte greu, pe care l-am dominat. Am condus și cu cinci goluri, dar am pierdut controlul pe final, când am jucat mai slab în atac. Dar, încă o dată, nu știu ce criterii sunt la meciuri! Nu se știe când e fault, când se dă eliminare de două minute. Întrebarea este: de ce nu face nimeni o analiză după jocuri? Nu spun că a fost influențat rezultatul, dar arbitrul era mai atent la ce se întîmplă pe banca noastră! Locul 2 depinde doar de noi, dar urmează o perioadă foarte grea. Când e un meci, putem să ducem 60 de minute, chiar dacă suntem puțini. Acum o să fie 4 etape la rând.

Echipa noastră va juca săptămâna viitoare la turneul de la Cluj-Napoca, unde sunt programate etapele 21-24. Băieții noștri vor sta pe 6 aprilie, pentru că Dunărea Călărași s-a retras din campionat. Primul meci va fi joi, 8 aprilie, cu HC Minaur Baia Mare, de la ora 18.25 (în direct la TVR1). Vor urma partidele cu Poli Timișoara (vineri, 18.30) și Steaua (duminică, 16.00, TVR1).