George Buricea și-a anunțat retragerea, după finala Cupei României. La aproape 42 de ani, veteranul echipei noastre a hotărît să își încheie cariera, după 24 de ani petrecuți pe terenul de handbal. George a jucat pentru ultima dată în semifinala cu Steaua și a făcut-o de o manieră entuziasmantă. A marcat, a pasat extraordinar, s-a apărat avansat, a interceptat, a jucat până la epuizare, ca de fiecare dată. A fost omul decisiv al victoriei Constanței împotriva Stelei, cealaltă echipă pentru care a jucat în carieră. Ultima victorie cu el pe teren… Duminică, la finala cu Dinamo, a fost pe bancă și și-a încurajat în permanență colegii. Și-a încheiat cariera cu o medalie la gât, cu zâmbetul pe buze, alături de coechipieri mai tineri cu 20 de ani, care au furat meserie de la el în aceste ultime două sezoane în care s-a hotărît să revină pentru a ajuta echipa.

George Buricea: Nu știu să spun a câta medalie din carieră este, dar, cu siguranță, a fost ultima medalie câștigată din postura de jucător. Cu Dinamo nu am mai intrat pentru că, totuși, 3 meciuri în 4 zile este destul de mult pentru mine. Nici nu m-am simțit bine fizic după ce am luat nenorocitul ăsta de virus și mi-am cam riscat sănătatea. M-am întors o dată pe teren, chiar nu mai am cum să revin. Am făcut tot posibilul, am ajutat echipa până la ultima picătură de energie.

George Buricea se va dedica, de acum, doar antrenoratului și clubului pe care l-a creat împreună cu Rudi Stănescu și Laurențiu Toma. Un club care crește și care adună medalii în fiecare an.

George Buricea: Pentru noi cel mai important este că an de an am rămas în top. Am început să creștem și la academie. E greu să ai și dezvoltare, să și câștigi trofee. Cu siguranță, vom ajunge să luăm și trofee. Marele câștig al acestei echipe este că, în acest an groaznic, s-a luptat din primul pînă în ultimul minut în toate meciurile. Nu pot decât să îmi felicit colegii. Ușor, ușor, reușim să imprimăm și acestei echipe spiritul HCM-ului. Pentru că noi am fost iubiți mai ales pentru că dădeam totul pe teren și reușeam să aducem victorii contra echipelor mari din Europa prin acest spirit. Chiar dacă am pierdut câteva meciuri anul ăsta, nu pot să spun despre echipa mea că a pierdut fără să se bată. S-a bătut la fiecare meci și când a pierdut s-a întâmplat pentru că adversarul a fost mai bun.

Ce va fi în sezonul următor? Locul 2 în Cupa României deschide perspective frumoase pentru noua ediție a cupelor europene.

George Buricea: Dacă Dinamo va fi acceptată în Liga Campionilor, atunci avem șanse mari să accedem direct în grupele Europa League. 10 meciuri internaționale ar fi pentru jucătorii tineri ca Vasile, Ilie, Andrei, Susanu o experiență extraordinară. Noi am promovat în 2016 în Liga Națională și am jucat an de an în cupele europene, chiar și în grupe, în 2019. Clubul ăsta este în fiecare an pe plus. Asta ne mulțumește și ne certifică nouă faptul că ne facem treaba bine în fiecare zi.

Cel mai titrat handbalist român în activitate se retrage. Nu putem decât să îl aplaudăm și să facem o reverență. Mulțumim, George!