Handbaliştii de la Dobrogea Sud s-au reunit la Constanţa după vacanţa de iarnă. 2019 este un an cu obiective importante atât în liga internă cât şi în Europa, unde echipa se va bate pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF. Dobrogea Sud ţinteşte sus în 2019. Aflată pe locul 2 în Liga Naţională, echipa constănţeană îşi propune să lupte pentru titlu, dar primul obiectiv important este participarea în Cupa EHF, unde va evolua, în perioada februarie – martie, în grupa C, alături de FC Porto, din Portugalia, TT Hostelbro din Danemarca şi Liberbank Cuenca din Spania.

Pentru tânărul nostru club, prezenţa în grupele Cupei EHF, iar lunile februarie şi martie vor fi dedicate acestui eveniment. Ne dorim să jucăm cât mai bine şi să depăşim grupele. Este o grupă echilibrată, accesibilă, şi avem şansa noastră. Titlul este unul dintre obiectivele noastre. În campionat suntem pe un onorabil loc 2. O clasare bună ne-ar asigura prezenţa în viitorul sezon european. Dacă jucăm la capacitate maximă, cred că putem fi şi peste CSM şi peste Dinamo. Vom face pregătirea aici, la Constanţa. Este o perioadă foarte importantă pentru noi, este gura de oxigen care ar trebui să ne ajute pentru restul sezonului”, spune Rudi Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud.

La primul antrenament din Sala Sporturilor, condus de secundul Marko Isakovic, au fost prezenţi Toma, Buricea, Mocanu, Ignat, Cutura, Mladenovic, Malinovic, Vujovic, Crnoglavac, Kevic, Csog, Andrei, Susanu. Lipsesc jucătorii convocaţi la echipele naţionale: Iancu, Nistor (România), Mitrevski, Markoski (Macedonia), Nikolic (Serbia), Saldatsenka (Belarus), Chikovani (Georgia).

Sperăm la un an mai bun, care să se concretizeze cu o performanţă notabilă în Constanţa. Eu mi-aş dori să câştigăm şi titlul şi Cupa EHF, dar va fi foarte greu. Ar fi extraordinar să adăugăm încă un titlu în palmares. Dinamo şi CSM sunt cele mai puternice adversare, dar am simţit şi forţa unor echipe ca Steaua sau Dunărea Călăraşi. Ne aşteaptă un retur greu”, spune Laurenţiu Toma, căpitanul echipei.

HC Dobrogea Sud se va pregăti numai la Constanţa până la primul meci oficial, programat pe 30 ianuarie, la Sala Sporturilor, contra lui HC Buzău, în etapa a 15-a a Ligii Naţionale.