Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au sunat adunarea după vacanța de iarnă. Reunirea lotului a avut loc astăzi după-amiază, la Sala Sporturilor, iar la primul antrenament au fost prezenți zece jucători de la echipa mare și o parte dintre băieții de la Divizia A. Iancu, Vasile și Nistor se vor întoarce pe 14 ianuarie din cantonamentul echipei naționale, de la București, muntenegreanul Simovic și rusul Komogorov vor veni pe 15 ianuarie, iar brazilianul Chiuffa după Campionatul Mondial din Egipt (13-31 ianuarie). “Delfinii” se vor pregăti la Constanța până la startul oficial din 2021. Dobrogea Sud va juca pe 2 și 3 februarie, la Sfântu Gheorghe, cu CSM Bacău și CS Magnum Botoșani, în primele două etape ale returului Ligii Naționale.

Laurențiu Toma (antrenor coordonator Liga Națională): Plecăm la drum cu gânduri mari. Ne dorim să avem numai victorii, să ne calificăm în Final 4 în Cupa României și să terminăm pe primele 3 locuri în campionat. Ne dorim foarte mult să luăm o medalie. Depinde de noi și de sănătatea jucătorilor. Sperăm ca toți jucătorii aflați acum la echipele naționale să se întoarcă sănătoși, să nu avem cazuri Covid și să fim în formulă completă la începutul returului. Ne rămân, practic, două săptămâni de pregătire până la primul meci oficial. Va fi destul de greu cu Bacău, care a avut rezultate bune de când s-a întors Sandu Iacob. Contează orice punct și ne vom bate până la final pentru obiectivele noastre, indiferent de numele adversarului.

Votat “revelația anului 2020” de fani, în sondajul lansat pe pagina noastră de Facebook, Gabriel Ilie începe noul an cu mult optimism.

Gabriel Ilie: Abia așteptam să ne reîntâlnim, ne bucurăm că ne-am adunat și suntem pregătiți să începem treaba. Trebuie să ne analizăm toate meciurile de anul trecut, să vedem ce putem îmbunătăți, și să avem un retur de campionat mai bun, să câștigăm cât mai multe meciuri!

Pe podium după turul Ligii Naționale, echipa noastră este în grafic pentru atingerea obiectivului din Liga Națională: menținerea în cursa pentru titlu și cucerirea unei medalii. Un obiectiv pe care l-am dori realizat în prezența suporterilor noștri. Visul cu care începem anul 2021. Președintele clubului, Rudi Stănescu.

Rudi Stănescu: Așteptăm cu toții nerăbdători să revenim la Constanța, să jucăm meciurile în sala noastră și cu publicul nostru în tribune. Deocamdată, nu avem vești că s-ar putea schimba ceva, dar, prin apariția vaccinului, sperăm să se stopeze pandemia și să revenim la viața normală. Să îi vedem din nou pe suporterii noștri la sală. Le-am simțit foarte mult lipsa. Știm că sunt alături de noi pe rețelele de socializare, dar ne dorim să îi avem alături de noi la meciuri.

La primul antrenament au fost prezenți Nikolic, Blazevic, Radojevic, Buricea, Andrei, Șandru, Ilie, Susanu, Ignat, dar și Onur Ersin, care a evoluat săptămâna trecută pentru naționala Turciei în dubla cu Polonia din preliminariile EURO 2022. Chikovani va sosi și el marți. Lor li se alătură tinerii care au cochetat în acest sezon cu echipa mare și care au debutat în Liga Națională, Ostace, Stănescu, Bruj, Preda, Chilianu, dar și alți handbaliști din lotul echipei a doua, care evoluează în Divizia A.